Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Transplantacija obrva

Eyebrow Transplantation

Šta je transplantacija obrva?

Obrve su važan deo našeg lica, a ponekad može doći do gubitka dlake iz raznih razloga. Koristeći moderne metode, takve obrve mogu biti obnovljene.Postoje privremena rešenja kao što su tetovaže obrva ili olovke za iscrtavanje obrva, ali ipak, ona su samo privremena i ne pružaju željeno trajno rešenje. U takvim slučajevima, transplantacija obrva je pravi izbor za trajne rezultate. Obratite pažnju na higijensko stanje klinike i posavetujte se sa specijalistom.

Zbog čega obrve gube dlaku?

Uzroci mogu biti mnogobrojni. Najčešći su: različiti hormonalni uzroci, nepotrebno čupanje dlaka, neuhranjenost, i drugo. Takođe, nezgode i rane mogu biti još jedan uzrok za gubitak dlake na obrvama.

Metode transplantacije obrva

Kako bi se održao prirodan izgled, najprikladnija metoda transplantacije obrva jeFUE metoda. Pomoću FUE metode, željeni izgled obrva se ocrtava olovkom kako bi se imitirao izgled. Nakon određivanja područja transplantacije i oblika obrva, folikule se izdvajaju sa zadnje strane vrata.Pomoću igala od 0,6 mikrona, obavlja se proces transplantacije. Folikule se izdvajaju jedna po jedna i moraju se presađivati na isti način.

Važne napomene pri transplantaciji obrva

Kako bi se postigao prirodan izgled, folikule dlake se moraju presađivati jedna po jedna. Pored toga, implantiranje pravilne rotacije dlake je od suštinskog značaja za prirodni oblik. Idealan ugao za to je 25-30 stepeni. Kada bi ugao bio veći od 30 stepeni, obrve bi bile uspravne. Takođe vodite računa da transplantaciju vrši iskusni specijalista.

Ko može da se podvrgne transplantaciji obrva?

Svako dovoljno zdrav može da izvrši transplantaciju obrva. Osim toga, ako neko ostane bez obrva zboh hemoterapije, potrebno je da sačeka dok ne završi sa hemoterapijom pre nego što krene sa transplantacijom obrva.

Da li je transplantacija obrva trajna?

Da. Transplantacija obrva je trajna i prirodna metoda.

Da li dolazi do bola ili bilo kakvih tegobea?

Ne. U toku procesa nema sečenja, tako da se bol i tegobe ne očekuju čak ni nakon operacije.

Nakon transplantacije

Možete da se vratite svom svakodnevnom životu već dan nakon transplantacije. Ipak, trebalo bi da vodite računa da izbegavate spoljašnji kontakt sa obrvama. Dok se umivate, trebalo bi to da radite polako i nežno.

Kada ćete videti rezultate?

Zavisno od osobe do osobe, potrebno je 3 meseca do 1 godine da se ceo proces završi. Nakon transplantacije, u roku od 15 dana, može se odraditi još jedna sesija za male izmene. Osim toga, obrve će dobiti pun oblik u roku od 1 godine, manje-više.

Transplantacija obrva je mnogo zahtevniji proces od transplantacije kose. Ona može dovesti do ne baš idealne situacije ako doktor nema iskustva u ovom polju. Takođe, vodite računa da se cela operacija obavlja u bolnici ili na klinici pre nego što se podvrgnete tretmanu.