Gubitak kose se može javiti zbog nedostatka gvožđa, neredovne ishrane, hormonalnih promena i genetske strukture. Zdrava osoba ima prosečan gubitak kose od 60 do 100 niti, i to se smatra normalnim. Povećanje tog broja može biti znak nečeg ozbiljnog. Takođe, stalan gubitak kose izaziva problem ćelavosti.

Zbog čega se kod nekoga javlja gubitak kose?

Kosa je živi organizam, i pramenovi kose takođe imaju vek trajanja. Prosečan pramen kose živi oko 5 godina. Zatim se on lomi i ispada. Ovo je sasvim normalno za ljudsko telo. Može biti, međutim, i drugih razloga za veći gubitak kose. Neki od njih su:

 1. Genetski faktori: gubitak kose se može videti kako kod muškaraca, tako i kod žena, zavisno od genetskih faktora. Kako osoba stari, gubitak kose se povećava i posle izvesnog vremena, javlja se proređenost kose.
  1. Stres: Stres i depresija su poznati kao uzročnici mnogih bolesti i oni su značajni činioci koji utiču na gubitak kose.
  1. Neredovna ishrana: ako je ishrana neredovna, telo postaje slabo i gubitak kose može biti neminovan tokom vremena.
  1. Manjak vitamina: gubitak kose se može javiti ako kosa nije snabdevena dovoljnom količinom vitamina.
  1. Neki lekovi: lekovi koje uzimate, pogotovo lekovi za štitnu žlezdu mogu imati velikog udela u gubitku kose.
  1. Hemijski proizvodi: hemijski proizvodi kao što su gelovi za kosu i sprejevi za kosu mogu izazvati gubitak kose ako se primene na korenje kose. Ovi se proizvodi ne trebaju koristiti redovno i treba ih koristiti u posebnim prilikama, bez dodirivanja skalpa.

Klinika za transplantaciju kose u Istambulu

Transplantacija kose je klinička operacija koja se vrši radi regeneracije kose ispale zbog raznih uzroka. Vrši se uzimanjem korenja kose sa potiljačnog dela kao donatorske oblasti i presađivanjem ih na ćelavo mesto. Ova se operacija vrši primenom lokalne anestezije nad pacijentom. Zahvaljujući lokalnoj anesteziji, on ili ona ne osećaju tokom operacije nikakvu bol.

Postoji puno opcija za ovo, kao što su transplantacija kose bez brijanja i FUE metod transplantacije kose za osobe koje žele odraditi transplantaciju kose u Istambulu. Pre nego što izabere neku od ovih, pacijent treba da utvrdi koji je metod transplantacije kose najprikladniji za njegove ili njene potrebe. Pogrešno odabran metod transplantacije kose može znatno odložiti postizanje starog prirodnog i estetski privlačnog izgleda kojem se teži. Dok birate, morate biti ispitani od strane lekara specijaliste u ovoj oblasti. Kada birate kliniku za transplantaciju kose, morate biti obazrivi i dobro istražiti da bi dobili najbolju uslugu transplantacije kose u Istambulu. Možete nas kontaktirati radi dobivanja dodatnih informacija u vezi transplantacije kose i posetiti našu kliniku ako želite proveriti reference naših lekara specijalista.

Cene transplantacije kose u Istambulu

Cene transplantacije kose u Istambulu se utvrđuju shodno potrebama pacijenata. Najvažniji faktor u utvrđivanju cene je broj lekara koji će vršiti operaciju. Takođe je bitan i broj korenja dlaka koje pacijentu potrebuje. Možete biti ispitani od naših lekara koji se ističu svojim iskustvom u transplantaciji kose u Istambulu kako bi ste saznali najbolju cenu u skladu sa vašim potrebama.

Prednosti transplantacije kose u Istambulu

 1. Dobićete povoljniju uslugu u poređenju sa drugim zemljama.
 2. Zahvaljujući našoj najsavremenijoj tehnologiji, proces operacije će proteći u potpunom komforu.
 3. Istambul pruža mnogo opcija za operacije transplantacije kose.
 4. Najveća prednost transplantacije kose u Istambulu je taj što vam istovremeno pruža lep odmor. Možete spojiti operaciju transplantacije kose sa letovanjem.
 5. Posle transplantacije kose u Istambulu, možete uživati u Bosforu na Eminonu.
 6. Možete isprobati čuvena jela našeg grada.
 7. Možete posetiti naš prelepi grad, čuven po svojoj istoriji.
 8. Transplantacija kose je jadna od najčešćih hirurških operacija koje se vrše u Istambulu. Ako izaberete dobru kliniku za transplantaciju kose u gradu, možete bezbedno odraditi transplantaciju.