Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Transplantacija kose – često postavljana pitanja

Šta je transplantacija kose?

Transplantacija kose je postupak obnavljanja kose koja je izgubljena zbog raznih razloga pomoću kose koja se uzima sa zadnje strane vrata.

Ko može da se podvrgne transplantaciji kose?

Svako ko pati od ekstremnog gubitka kose, a ima dovoljno folikula dlake za transplantaciju može da se podvrgne transplantaciji kose.

Koje tehnike transplantacije se koriste?

Kod transplantacije kose postoje dve metode: FUE i FUT. Ipak, pošto je efikasnija i pouzdanija kada su upitanju dugoročni rezultati, FUE se smatra za daleko savremeniju i prirodniju metodu transplantacije kose.

Kako FUE funkcioniše?

Pomoću FUE metode, folikule dlake sa zadnje strane vrata se izvlače i kategorišu u smislu njihove efikasnosti. Zatim, ove kategorisane folikule se stavljaju u rastvor do trenutka operacije. Folikule se zatim transplantuju pomoću hirurških mikro uređaja.

Da li je transplantacija kose bolan postupak?

Pre početka operacije, dobijate lokalnu anesteziju kako bi se umanjio bol. Prema tome, neće biti bola tokom postupka.

Koliko dugo traje operacija?

Zavisi od broja folikula koje se transplantuju tokom operacije. Može da traje približno imzmeđu 3 i 8 sati. Kako god, operacija se obavlja u jednom danu.

Da li ostaje ožiljak nakon operacije?

Zahvaljujući FUE metodi, neće biti ožiljaka nakon operacije. Na početku će, prirodno, biti crvenila; ipak, to crvenilo će se pretvoriti u kraste i kompletno nestati nakon nedelju dana.

Da li će izgledati prirodno?

Kod FUE metode, folikule presađene u kožu se postavljaju pod uglom od 30 stepeni. Zahvaljujući tome, kosa će izgledati prirodno.

Da li je rezultat trajan?

Da, jeste. Dlake sa zadnje strane vrata su veoma otporne na opadanje i zbog toga se one koriste pri operaciji transplantacije kose.

Kada ću videti rezultate operacije?

Nakon nedelju dana kraste će početi da spadaju. Nakon tog perioda, kosa će početi da raste. Najprimetniji rezultati će doći nakon godinu dana.

Šta je sa svakodnevnim životom nakon transplantacije?

Ako želite da sakrijete da ste radili transplantaciju, trebalo bi da uzmete nedelju dana odmora, pošto će biti crvenila i krasti nedelju dana nakon operacije. Ukoliko vam to ne smeta, možete da nastavite sa svakodnevnim životom na uobičajen način odmah nakon operacije.

Šta treba da radim nakon transplantacije kose?

Preporučuje se da izbegavate sunce tokom prvih nekoliko dana. Nosite šešir. Takođe, more i bazeni su zabranjeni tokom prve dve nedelje.