Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Transplantacija brade

Beard Transplantation

Šta je transplantacija brade?

Transplantacija brade je proces trajnog obnavljanja izgubljenih dlaka brade.

Zašto brada opada?

U većini slučajeva, hormonalni uzroci su na prvom mestu. Drugi razlozi mogu biti razne infekcije, kao što su gljivična oboljenja, ili gubitak dlake zbog stresa ili nezgode.

Metode transplantacije brade

Kao metoda transplantacije brade, naširoko se koristi FUE. Pomoću ove tehnike, područje transplantacije se unapred kanalizuje kako bi se usadile folikule dlake.

Šta je FUE proces?

Najpre se određuje područje transplantacije kako bi se obavile preliminarne procene. U ovom koraku, kompjuterski programi se mogu koristiti kako bi se simulirali rezultati. Nakon ove faze procene, folikule dlake se izdvajaju sa zadnje strane vrata i presađuju se na procenjeno područje. Nakon transplantacije, rotacija brade treba da bude 30 stepeni. Folikule se moraju presađivati jedna za drugom.

Koliko dugo traje transplantacija?

Zavisi od veličine područja za transplantaciju. Ceo proces, uključujući pauze za obrok i pripremnu fazu, će trajati približno 5 do 7 sati.

Ko može da izvrši transplantaciju brade?

Svako stariji od 21 godine može da se podvrgne transplantaciji brade. Nije bitno da li ste izgubili bradu prirodnim putem ili prilikom neke nezgode, kao što su opekotine.

Ima li bola ili nelagodnosti?

Pošto postupak podrazumeva lokalnu anesteziju, nema.

Da li je rizično?

Ni najmanje. Ceo postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom. Pošto nema sečenja ni ušivanja tokom postupka, nema ni rizika od infekcije ili krvarenja.

Da li ostaje ožiljak nakon operacije?

Nakon transplantacije, područje transplantacije će biti crvenkasto.Zatim će ove crvene mrlje postati tanke kraste. Nakon nedelju dana, kraste će zarasti i nestati.

Neće vam ostati nikakav ožiljak nakon transplantacije.

Kada ćete videti rezultate?

Dlake brade će početi da rastu nakon 2 ili 3 meseca. Nakon 3. meseca, brada će početi da poprima konačni oblik, a potpuno će izrasti u roku od12 meseci.

Da li je presađena brada trajna?

Kao i kod drugih operacija transplantacije, jeste.

Važne napomene nakon transplantacije brade

Veoma je važno da negujete svoje lice nakon operacije. Ne bi trebalo da dodirujete područje transplantacije niti da dobijete udarac u lice. Takođe, ne preporučuje se spavanje licem nadole.Vaš doktor će vam dati više detalja nakon operacije.

Transplantacija brade je prilično izazovan postupak u poređenju sa osnovnom transplantacijom kose. Trebalo bi da vodite računa da izaberete pravog doktora i bolnicu. U suprotnom, možda ćete dobiti neprijatne rezultate. Tražite zapisnik sa detaljima prethodnih operacija, ako je dostupan. Ne zaboravite da možete da maskirate svoju kosu, ali ne i lice.