Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Trajna ŠMINKA

Permanent MAKE-UP

Šta je trajna šminka?

Trajna šminka je proces pigmentacije na licu pomoću mikro igle za jednokratnu upotrebu koja u sebi sadrži prirodne boje.

Gde se može nanositi?

Trajna šminka se prevashodno koristi u kozmetičke svrhe; međutim, može se koristiti i za skrivanje ožiljaka izazvanih nezgodama u predelu lica.

Trajno šminkanje obrva

Šminkanje ili konturisanje obrva se koristi za tanke obrve nepravilnog oblika. Pomoću ove metode, istanjena područja na obrvama se popunjavaju bojom kako bi se postigao mlađi i svežiji izgled. Nakon konturisanja, obrve mogu delovati nešto tamnije i nejednako obojene, ali nakon nekoliko dana, sveža boja će izbledeti i dobiće se prirodan izgled sa odgovarajućom količinom boje. Ovaj postupak je bezbolan.

Koliko trajno je trajno šminkanje obrva?

Zavisi od osobe do osobe, ali može da traje približno 2 do 5 godina. Trajna šminka ne izaziva alergije, niti ima bilo kakva neželjena dejstva.

Trajno šminkanje očiju

Pre same operacije, specijalista će simulirati vaš budući izgled. Pomoću ove metode, bilo kakav izgled očiju se može postići trajnom šminkom. Cilj je da se postigne prirodan izgled, prirodnim bojama.

Da li operacija boli?

Deo lica na kom se nalaze oči je jako osetljiv. Kao rezultat toga, moguće je osetiti neki sitan bol. Nakon operacije, područje oko očiju će biti crvenkasto i osetljivo; ipak, to je samo privremeno i prestaće nakon par dana.

Trajno šminkanje usana

Šminkanje ili konturisanje usana se obično koristi za oživljavanje usana bojama ili kako bi se dobio puniji oblik. Postoje dva glavna razloga za ovu vrstu šminkanja: da bi se istanjile usne ljudima sa punijim usnama ili da bi se popunile usne ljudima sa tankim usnama. Takođe, osobe koje ne koriste karmin često se mogu opredeliti za trajno šminkanje usana.

Ko ne može da uradi trajno šminkanje usana?

  • Osobe mlađe od 18 godina,
  • Osobe sa mentalnim poremećajima,
  • Osobe sa napuklim kapilarnim sudovima,
  • Osobe koje boluju od ekcema, gljivičnih infekcija, papiloma, ili drugih sličnih bolseti.

Trajna šminka za kamuflažu

Osobe koje su preživeli neku nezgodu ili opekotine mogu da se odluče za trajnu šminku kako bi kamuflirali ožiljke.

  • Situacije u kojima je moguće koristiti šminku za kamuflažu
  • Osobe koje pate od oboljenja poznatog kao vitiligo,
  • Osobe sa opekotinama, posekotinama, ili drugim ranama,
  • Osobe koje pate od ekstremnog gubitka kose
  • Osobe koje imaju hirurški ili drugi ožiljak