Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Pomoć oko dijete

Nutrition Support for Weight Loss

Kako bi izgledao dobro ili, još važnije, da bi imao zdravo telo, svako je bar nekad pomislio na dijetu. Za zdravlje je, ipak, potrebna stalna pažnja i ne može se ograničiti na jednokratnu odluku. Bolje je to raditi pod nadzorom dijetetičara koji vam može reći koji su odgovarajući faktori za vaše telo i ko može da vam pruži program zdrave dijete.

Kada dobijanje na kilaži postane nekontrolisano i ekstremno, sa sobom nosi ozbiljne zdravstvene probleme kao što je gojaznost.

Nezdrav i iznenadan gubitak težine može biti veoma opasan, onda kada neko pokušava da se reši viška kilograma što je pre moguće.

Važno je da ne zaboravite da je najidealniji način da izgubite kilograme da imate lični program ishrane, a jedina osoba koja može da vam ga obezbedi je dijetetičar.

Osim toga, gubitak kilaže se može grubo opisati kao trošenje više energije i sagorevanje veće količine kalorija u svakodnevnom životu od one koja se dobija.

Zašto se ljudi goje?

 • Prekomerna ishrana.
 • Nekontrolisana ishrana.
 • Prekomerno konzumiranje brze hrane.
 • Neaktivan stil života.
 • Upotreba droga.
 • Neredovan san.

Ukoliko postoji psihološka pozadina kojom bi se objasnio porast telesne težine, trebalo bi se odmah konsultovati sa dijatetičarem. U suprotnom, vežbanje i dijete mogu škoditi telu, ili gubitak težine može biti privremen.

Kako smršati?

 • Voditi dijetu ali bez prevelikog napora za telo.
 • Vežbanje.
 • Konzumiranje dovoljno vode.
 • Sveže voće i povrće.
 • Takođe, osobe koje pokušavaju da smršaju na određenim delovima tela mogu da isprobajukriolipolizu.

Prednosti mršavljenja pod nadzorom dijetetičara

Najpre, dijetetičar će izvršiti nekoliko testova i javiti vam ako je povećana kilaža izazvana nekim psihološkim razlogom. To će vam uštedeti vreme i trud.

Dijetetičar će sačiniti zdrav program na osnovu podataka o vašoj težini, visini, godinama, mišićnoj masi i brzini metabolizma.

Dijetetičar će analizirati greške koje pravite u svakodnevnom životu i direktno vas kontaktirati kako biste ih promenili.

Dijetetičar će vam uštedeti vreme, pošto sve što vi treba da radite jeste da pratite program koji dobijete.

Kako izgleda zdrava dijeta?

Zdrava ishrana će vam popraviti zdravlje i učiniti da smršate, pri tome čuvajući vitamine i proteine koji su vam neophodni. Na ovaj način, dijeta ne škodi vašem telu.

Bolje je postepeno gubiti kilažu, tokom vremena, jer je to zdravije za vaše telo, a i ta kilaža se ne može lako ponovo dobiti.

Ne bi trebalo činiti svoje telo bespomoćnim tako što ćete jesti samo reda radi. Telu su potrebni vitamini, proteini i minerali.

Preporučujemo da se klonite pilula za mršavljenje koje su popularne u poslednje vreme. Ove pilule mogu da ozbiljno, trajno naškode vašem telu. One čak mogu i da ubiju. Ove pilule manipulišu telo i remete ravnotežu, sprečavajući normalno funkcionisanje tela, što može dovesti do iznenadnih zastoja rada srca, trajnih oboljenja bubrega ili alergijskih reakcija. Pored toga, pilule ne otkrivaju svoje sastojke, što je kranje neetički i uznemirujuće.