Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Podizanje obrva

Brow Lift
Podizanje obrva je jednostavan postupak za promenu pozicije obrva na vašem licu. Ako su obrve previše zbijene, previše nagnute nadole, ili jednostavno se nalaze previše nisko iznad očiju, podizanje obrva može značajno da poboljša njihov izgled. Uz takve obrve, osoba može da izgleda uvek ljutito ili tužno, i to može da utiče na način na koji ih drugi posmatraju i procenjuju. Uz modernu tehnologiju i podršku, međutim, podizanje obrva se može lako izvršiti, a vaš život se može značajno promeniti nabolje.

Operacija se najčešće radi pod opštom anestezijom. Vaš doktor će obaviti brojne testove kako bi bio siguran da neće biti nikakvih komplikacija i da će operacija biti uspešna. Ovaj postupak se nekada radio zatezanjem kože glave, a i dalje postoje mesta gde se radi na taj način; ipak, savremenije tehnologije koriste mikroskopsku hiruršku opremu i kamere koje su znatno unapredile postupak. Sada se sve može izvesti direktno pod kožom, čime se ožiljci i oštećenja na koži svode na minimum.

Nakon podizanja obrva, videćete da su vaše obrve na odgovarajućoj visini i pod odgovarajućim uglom u odnosu na ostatak vašeg lica. Takođe ćete videti gubitak bora koje se pojavljuju zbog obrva, kao što su linije od mrštenja na čelu. Vaš izraz lica više neće biti tužan, umoran, ni ljutit. To može dovesti do značajnog poboljšanja u vašem odnosu sa drugim ljudima, ili do toga da životu pristupate sa mnogo više samopouzdanja i sreće.

Trajanje postupka zavisi kako od osobe, tako i od hirurga, ali ne bi trebalo da traje više od sat ili dva u najgorem slučaju. Kod nekih ljudi traje ne više od svega pola sata. Pacijent, nakon post-operativnog pregleda, može da ide nakon svega par sati. Međutim, pacijent mora da vodi računa da se ne umiva, tušira ili na bilo koji drugi način kvasi obrve bar 4-5 dana nakon završetka operacije.

Nekoliko pacijenata se žalilo na bol u predelu oko čela i obrva neko vreme nakon podizanja obrva. Ovo je česta pojava kod mnogih operacija, a može se rešiti uzimanjem prepisanih sredstava protiv bolova sve dok se bol ne povuče (ne duže od nekoliko dana ili nedelja). Modrice i oticanje mogu takođe biti prisutni tokom prvih nekoliko dana, ali bi trebalo da se povuku onda kada se uklone šavovi. Nakon toga, možete se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima!