Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Lasersko uklanjanje dlaka

Laser Hair Removal

Šta je lasersko uklanjanje dlaka?

Lasersko uklanjanje dlaka je metoda trajnog uklanjanja dlaka na određenim područjima . I žene i muškarci mogu obavljati lasersko uklanjanje dlaka. Tokom ovog postupka, specijalista radi posao ručno sa ciljem da se uklone korenovi dlaka.

Kako funkcioniše lasersko uklanjanje dlaka?

Laserski zraci se šalju iz uređaja na koren dlake i ti zraci zagrevaju područje sa kog se uklanjaju dlake. Zbog precizno usmerene toplote, koren dlake slabi i ne raste više. Nakon svake sesije, oslabljeni korenovi dlake slabe sve više i više, dok konačno ne izgube svoje operativne sposobnosti. Pre laserskog uklanjanja dlaka, dlaka bi trebalo da miruje mesec dana, bez šišanja ili čupanja.

Ko može da se podvrgde laserskom uklanjanju dlaka?

Svako stariji od 14 godina može da se podvrgne laserskom uklanjanju dlaka. Međutim, uređaji ne mogu da vide plavkastu dlaku veoma jasno, što znači da može biti potrebno više sesija za ljude koji uklanjaju plave dlake. Zbog toga, tip i boju kose bi trebalo odrediti pre tretmana. Izveštaj dermatologa bi mogao da bude koristan kako za vas tako i za rezltate koje ćete dobiti.

Koliko sesija bi trebalo da odradim?

Hormonalne situacije utiču na postupak. Međutim, on zavisi i od same osobe. Sesije traju između 3 i 6 nedelja, a obično je potrebno 8 sesija kako bi se potpuno uklonile dlake. Dlaka počinje da opada nakon 3 sesije.

Da li su sesije bolne?

Ne, nisu. Međutim, ljudi sa niskim pragom tolerancije bola su prijavili da su osetili manji bol. Ako osetite bol tokom postupka, možete to lako prijaviti specijalisti, a on će to rešiti tako što će prilagoditi toplotu.

Da li je lasersko uklanjanje dlake trajno?

Jeste. Njime se direktno utiče na koren dlake, koji na taj način slabi i gubi sposobnost rasta. Kroz približno 8 sesija, možete trajno ukloniti dlake.

Koje su pogodnosti laserskog uklanjanja dlaka?

  • Bezbolno je.
  • Nema trajnih ožiljaka nakon operacije.
  • Može se vršiti bilo gde na telu, bez rizika.
  • Savršeno je za urasle dlake.
  • Trajno je, tako da su rezultati doživotni.
  • U pitanju je sterilna metoda, jer nema fizičkog kontakta osim kontakta laserom.

Na šta obratiti pažnju nakon tretmana?

Direktna izloženost suncu može dovesti do pojave pega. Zbog toga, preporučuje se da se klonite sunca što je duže moguće nakon tretmana. Ako je to moguće, planirajte svoje sesije uveče.

Takođe se ne preporučuje sunčanje sa ciljem dobijanja tamnijeg tena nakon operacije. Zbog toga, lasersko uklanjanje dlake bi se trebalo obaviti zimi, ako je to moguće.

Ukoliko morate da izlazite na sunce za vreme obavljanja tretmana laserskog uklanjanja dlaka, nanesite jako sredstvo za zaštitu od sunca kako biste oslabili dejstvo sunca na vaše telo.

Pored ovih stvari, zapamtite da su vaši klinika/bolnica i specijalista od izuzetnog značaja za rezultate postupka laserske epilacije.