Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Korektivna transplantacija kose

Corrective Hair Transplant

Šta je korektivna transplantacija kose?

Korektivna transplantacija kose se vrši na kosi koja je nepravilno presađena ili koja je imala negativnu reakciju na transplantaciju. Korekcija se vrši samo ako prvobitna transplantacija kose ne uspe. Ako se prvobitna transplantacija kose ne izvrši kako treba, primalac neće imati kosu zdravog i prirodnog izgleda, i to je potrebno korigovati.

Potrebno je neko vreme da shvatite da je procedura transplantacije kose propala. Ipak, čak i ako kasno primetite problem, ta situacija se može prevazići uz pomoć specijaliste.

 

Kada će problem biti otkriven?

Nakon 10 dana od prvobitne operacije transplantacije kose, kraste će početi da se povlače i proces rasta će početi. Može biti potrebno i do godinu dana da se utvrdi da li transplantovana kosa raste dobro i pravilno.

Zašto operacija transplantacije kose ne uspe?

Transplantacija kose daje rezultate u skladu sa odabranom metodom; na primer, pri FUT metodi, transplantacija kose se vrši u trakicama, što dovodi do lošijih rezultata kada je u pitanju prirodni izgled kose. Transplantacija pojedinačnih folikula kose, jedne po jedne, daje daleko prirodniji izgled. Zbog toga, preporučuje se FUE metoda. Pomoću FUE tehnike, koreni dlake se uzimaju sa zadnje strane vrata i presađuju pojedinačno, što poboljšava stepen uspešnosti primenjenog tretmana i daje prirodan izgled.

Zašto vam je potrebna korektivna transplantacija kose?

Ako ste radili transplantaciju kose FUT metodomi imate FUT ožiljak na koži glave koji želite da sakrijete pomoću nove tehnike,

  • Ako želite da ispravite kosu koja je transplantovana pod pogrešnim uglom,
  • Ako loše transplantovana kosa ne počne da raste ponovo,
  • Ako se ne može postići prirodan izgled usled transplantacije u trakicama pomoću zastarele FUT metode,
  • Ako je kosa presađena u pogrešnom smeru, vertikalno na primer, nečija kosa može izgledati više nalik na neki travnjak. Ova situacija se može ispraviti korektivnom operacijom transplantacije kose.

Dva najvažnija faktora pomoću kojih se može izbeći potreba za korektivnom transplantacijom kose pre nego što do nje dođe su odabir specijaliste i metoda koja se koristi.

Nakon što se odlučite za transplantaciju kose, trebalo bi da se posavetujete sa iskusnim stručnjakom i budete sigurni da radite sa profesionalcem. Pored toga, preporučuje se FUE tehnika kao metoda transplantacije.

Da li korektivna operacija obezbeđuje trajno rešenje?

Ova metoda, koja je efikasna pri sakrivanju ožiljaka i korekciji loše transplantovane kose, zaista obezbeđuje trajno rešenje.Tretman se može ponoviti više puta, ukoliko osoba ima oštećeno donorsko područje usled neuspešne transplantacije kose. Ako se prvobitno donorsko područje ne može koristiti, drugi delovi (BHT) se mogu koristiti kao drugi donorski izvor.

Ako želite da izbegnete ovaj način obnavljanja kose, trebalo bi da birate svoj centar za transplantaciju kose veoma pažljivo. Pitajte ih za iskustvo i tražite da vidite neke referentne slike prethodnih transplantacija kose koje su izvršili.