Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Estetska operacija ušiju

Cosmetic Ear Surgery

Uši mogu biti posebno upečatljiv deo nečijeg lica ako su abnormalnog oblika ili preterano velike.One su čest predmet podsmeha među decom i mladim ljudima. Biti žrtva podsmeha zbog oblika ili pozicije ušiju može imati trajne psihološke posledice po osobu, tako da estetska operacija često može da donese poboljšanje, ne samo u izgledu, već i u mentalnom zdravlju i samopouzdanju pacijenata.

Struktura uha je obično formirana već nakon četvrte godine života. Prema tome, svako stariji od 4 godine može da se podvrgne ovoj operaciji. Štaviše, mnogo je povoljnije da se operacija obavi u što mlađem dobu je to moguće, kako bi novi oblik ušiju postao normalan izgled pacijenta – nove uši mogu doneti iznenađujuće drastičnu promenu celokupnog izgleda osobe, veću nego što je to slučaj sa nosem ili obrvama.Operacija u ranoj dobi će takođe doprineti da dete sa velikim ušima ne bude zlostavljano ili ismevano zbog svog izgleda.

Pored psihološke koristi koju donosi deci, oporavak i prihvatanje novih ušiju od strane tela se mnogo bolje odvija kod mladih ljudi. To je zbog toga što je hrskavica u osnovi uha daleko fleksibilnija i savitljivija kod dece nego kod odraslih. To može da učini operaciju znatno efikasnijom.

Nakon estetske operacije na ušima, deca se mogu vratiti normalnom životu nakon jednog dana, a odrasli nakon dva do tri. Ovaj postupak se vrši pod anestezijom, a ušivanje se vrši sa zadnje strane uha, nakon završene operacije. Doktor prati razvoj situacije kod pacijenta tokom narednih dan ili dva kako bi se uverio da nema komplikacija ili problema sa rezultatom. Zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama, ovo je sada izuzetno lak postupak sa veoma efikasnim rezultatima, kojim se postiže potpuno prirodan izgled ušiju.