Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Rinoplastika

Rhinoplasty

Rhinoplastika je naziv za hiruršku korekciju i estetsku operaciju nosa (često se kolokvijalno naziva „sređivanje nosa”). Postupak je ipak često nešto više od samo estetskog, jer se često radi u slučajevima kada struktura nosa izaziva otežano disanje, hrkanje ili žvakanje zatvorenih usta. Bilo kako bilo, hrskavičasta struktura nosa se može preoblikovati u bilo koju ženjenu strukturu, a pacijent će primetiti poboljšanje kako u samom izgledu tako i u zdravlju disajnih puteva.

Postupak se vrši pod opštom anestezijom, zbog toga što je nos veoma osetljivo područje i neophodno je izbeći bilo kakve komplikacije do kojih može doći zato što je pacijent budan. Testiranje pacijentove sposobnosti da primi anestetik, kao i testiranje strukture lica će se obaviti pre operacije. Ove testoveće vršiti vaš doktor, tako da ćete kao rezultat dobiti najefikasniji tretman na osnovu njih.

Tokom rinoplastike, nosna kost se preuređuje u skladu sa vašim željama pomoću modernih hirurških tehnika. Deformitet ove koštane strukture se takođe može korigovati, bilo zbog zdravstvenih ili estetskih razloga (npr. u slučaju polomljenog nosa u nekoj nesreći). Komplikacije tokom operacije su veoma retke, a samu operaciju obavlja veoma često veliki broj hirurga.

Nekoliko sati nakon operacije, pacijent bi trebalo da bude potpuno zdrav i otpušten sa klinike ili bolnice, iako se često savetuje da pacijent ostane jedan dan. To zavisi od slučaja do slučaja. Pošto je ovaj postupak veoma popularan, potrebno je da vodite računa da dobijete najbolji mogući tretman od strane stručnjaka i profesionalaca – kojih ima dosta u zemlji, tako da ne bi trebalo da brinete previše o tome.

Starije metode rinoplastike nisu bile toliko efikasne ili su bile samo privremene. Međutim, moderne, najsavremenije hirurške metode su sada dostupne svima, tako da možete da imate onakav nos kakav želite, trajno. To se takođe odnosi i na zdrav respiratorni sistem.