Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Povećanje i smanjenje obima kukova

Hip Enlargement and Reduction

Kukovi su, kroz istoriju, uvek bili naročito važni za estetski izgled ženskog tela. Lepi, uski bokovi su bili prvi izbor muškaraca još od nastanka vremena – nesumnjivo zbog toga što predstavljajusimbol plodnosti. Dobrim bokovima, žena će privući više pažnje, a to je nešto čemu sve žene oduvek teže. Od drevnog Egipta, do Rima i renesansne Evrope, možemo videti nebrojene primere naglašavanja kukova na ženama kroz umetnost i književnost.

U prošlosti, bokovi su naglašavani tako što se uzimalo meso sa zadnjice i prebacivalo na područje kukova– najčešće pomoću korseta i haljina. Pomoću moderne tehnologije, ipak, mogućeje obaviti operaciju kako bi se povećao (ili smanjio) obim nečijih kukova. Postoje brojne metode pomoću kojih doktori specijalizanti mogu da izvrše ovakve operacije. One uključuju ubacivanje masnog tkiva ispod kože, dodavanje silikona na željene delove ili transplantaciju postojećih masnih naslaga sa jednog područja na drugo.

Svako ko želi da izvrši povećanje ili smanjenje kukova bi trebalo da se konsultuje sa specijalistom koji bi ga informisao o najprikladnijoj tehnici za njegovo ili njeno telo. Mogu se obaviti testovi kako bi se to utvrdilo.

Pošto se operacija vrši pod opštom anestezijom, onaj ko se podvrgne estetskoj operaciji bokova će se jednostavno probuditi nakon postupka sa bokovima kakve ste oduvek želeli. Može biti neophodan kratko zadržavanje u bolnici nakon što se probudite kako bismo bili sigurni da je dejstvo anestezije u potpunosti prestalo, ali pacijenti se obično otpuštaju nakon nekoliko sati. U periodu od tri do šest nedelja nakon operacije, pacijenti će morati da nose posebno dizajniran korset koji će držati nove kukove na mestu.

Čitav proces oporavka od operacije traje svega 3-6 dana. Nakon tog perioda, neće biti nikakvog traga operacije na kukovima ili zadnjici. Kompletno oblikovanje i uspostavljanje stabilnosti novih kukova, kao i spadanje otoka, međutim, može potrajati i do šest meseci. Rizik od komplikacija kod ove operacije je veoma mali ili ne postoji – to je izuzetno brz i lak postupak i može se obavljati kako na ženama, tako i na muškarcima, sa podjednakom lakoćom.