Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Liposukcija

Liposuction

Liposukcija je jedna od najčešćih hirurških intervencija za koje se odlučuju žene u Sjedinjenim Državama i Evropi. Postupak nosi prikladan naziv, pošto je to zapravo samo sukcija, odnosno isisavanje, masnih naslaga iz neželjenih delova tela. Uklanjanje masnih naslaga se može raditi is estetskih ili zdravstvenih razloga, pošto se salo obično posmatra kao neprivlačno, a pored toga je i nezdravo. Pomoću ove operacije možete skinuti značajan višak telesne težine, ali se ne treba koristiti kao rešenje za lako mršavljenje.Većina doktora će tražiti od svojih pacijenata da pokušaju da smršaju na neki drugi, konvencionalniji način, pre nego što se okrenu liposukciji.

Liposukcija se može vršiti kroz više sesija ili odjednom. To zavisi od toga koja količina masnih naslaga se uklanja, jer je količina koja se može ukloniti tokom jednog tretmana ograničena. Uklanjanje veće količine sala odjednom zapravo može imati značajan nepovoljan uticaj na zdravlje, tako da ako je potrbno ukloniti veću količinu sala, doktor će gotovo uvek insistirati da se to obavi kroz nekoliko operacija.

Nasuprot rasprostranjenom verovanju, liposukcija ipak nije opasna operacija. Na područjima sa kojih su masne naslage uklonjene neće ostati ožiljci, trajne modrice, niti bilo kakva dugoročna oštećenja. Može se stvoriti nekakav privremeni hematom, ali zahvaljujući modernim tehnikama, to se dešava znatno ređe nego u prošlosti. Mogu biti prisutne i privremene modrice, ali opet, ne bi trebalo da se zadrže duže od nekoliko nedelja. Ukoliko osetite bilo kakav bol ili utrnulost nakon intervencije, oniće biti minimalni i postepeno će se povlačiti.

Nakon operacije, kako bi se ubrzao proces oporavka, doktor će preporučiti da u narednih 3-4 nedelje koristite korset kako bi se meso i koža održali u mestu. To će pomoći i ubrzati oporavak.

Liposukcija je često predmet velikih rasprava i brojnih glasina; ipak, to je posledica njene popularnosti. U stvarnosti, to je veoma lak i jednostavan postupak koji mogu da izvrše mnogobrojni kompetentni lekari. Nema dugotrajnih komplikacija, i ukoliko lekar potvrdi da ste u stanju da primite ovaj tretman, liposukcija može značajno da poboljša vaš život.