Transplantacija brade se vrši presađivanjem korenja uzetih sa skalpa na područje brade gde nema ili ima nedovoljno dlaka. Ova se operacija može izvršiti na bradi, obrazu ili području zulufa, kao i da se sakriju akne i ožiljci na licu. Ovim se može sprečiti gubitak dlakavosti koji  nastaje zbog raznih uzroka. To je takođe dobro rešenje za osobe koje nisu zadovoljne gustinom svoje brade i žele da imaju gušću bradu. Transplantacija brade se može primeniti na proređene predele pacijentove brade, ili na oblasti bez brade.

Kako se radi transplantacija brade?

Pošto se pacijent pregleda od strane lekara specijalista, utvrđuje se broj potrebnog korenja. Zatim se utvrđuje donatorsko područje, predviđeno za uzimanje korenja. Ovde se bira korenje koje je po boji slično bradi. Pošto je utvrđena donatorska oblast, pacijent se vodi u operacionu salu i primenjuje se lokalna anestezija. Posle zahvata transplant brade postaje potpuno bezbolan. Pacijent ne oseća nikakvu bol za vreme operacije. Onda se broj korenja potreban pacijentu uzima sa donatorskog područja i presađuje u otvorene kanale.

Posle transplantacije brade, obrađeno područje se mora držati suvim i ne sme se dodirivati. Uz to, pacijent mora nedelju dana da se brije po instrukcijama dobijenim od lekara. Ovo se mora vršiti redovno i strogo po lekarsom uputstvu. Nakon prve nedelje, presađena brada će izrasti i početi da ispada. Ovo je sasvim prirodno; pacijent ne treba da se demorališe i treba da nastavi da se pridržava datih uputstava. Njegova brada će izrasti za nekoliko meseci i više neće ispadati. Operacija presađivanja stalne brade ovim će se završiti.  

Da li transplantovana brade izgleda prirodno?

Da li transplantovana brada izgleda prirodno”? Do sada bi već trebali znati odgovor na ovo pitanje. Pošto će ekstrahovano korenje dlaka sa donatorskog područja biti slično vašoj prirodnoj bradi, imaćete u potpunosti prirodan izgled nakon transplantacije brade. Ali, u ovom trenutku je najvažnije strogo pridržavanje uputstava lekara, inače nećete dobiti prirodnu bradu kakvu želite. Ovo može biti neprijatno, zato je najbolje odraditi svako dato uputstvo redom.

Transplantacija brade u Turskoj

Transplantacija brade se vrši vrlo čestou Turskoj, posebno u našem gradu Istambulu. Cena transplantacije brade zavisi od klinike gde će se ta operacija izvršiti. Međutim, cene transplantacije brade su u Turskoj vrlo niske u poređenju sa drugim zemljama. Prilikom utvrđivanja cene, utvrđuje se broj korenova potrebnih da pokriju oblast gde pacijent želi transplantaciju brade. Ovo je jedan od glavnih faktora prilikom utvrđivanja cene. Ako je broj potrebnog korenja dlaka nizak, cena transplantacije će takođe biti niska. Pored toga, drugi faktor koji utiče na cenu je iskustvo lekara specijaliste koji će izvršiti operaciju transplantacije brade kao i tehnički uređaju koji se koriste na klinici. Za pacijente koji se prijavljuju za operaciju transplantacije brade na našoj klinici, obično je cena manje važna od rezultata transplantacije brade. Ipak, trudimo se već godinama da vam pružimo najpovoljnije cene za transplantaciju brade u Istambulu. Možete nas kontaktirati za troškove transplantacije dlaka lica u Istambulu.