Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefon
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Botoks i Fileri

Botox & Filler

Šta je botoks?

Botoks materijal se dobija iz bakterija o kojima toliko često slušamo, a koje su poznate kao Clostridium botulinum i koriste se kao materijal za kozmetičko punjenje kako bi se sprečila pojava bora bez hirurške intervencije.

Na koje zone se može naneti?

Može se nanositi na područje čela, na bore oko očiju, na područje između obrva, a takođe i na područje vrata. Prethodnih godina, počeo je da se primenjuje ina područje pazuha, ne samo za popunjavanje linija, već i kako bi se sprečilo znojenje.

Kako botoksfunkcioniše?

Botokspozitivno deluje na vašu kožu tako što osigurava da se sa godinama mišići kontraktuju vertikalno i da se linije koje se pojavljuju kao rezultat bora popunjavaju tako da te linije nestaju.Pošto se prostor između linija popunjava, sprečava se boranje područja oko očiju kada se smejemo, a takođe se sprečava pojava linija na čelu kada se mrštimo.

Kako se vrši ubrizgavanje botoksa?

Primena botoksa se uglavnom vrši ubrizgavanjem veoma male doze botoks materijala u ciljno područje.

Koliko je potrebno da se izvrši kompletan proces ubrizgavanja botoksa?

Period ubrizgavanja može da varira u zavisnosti od broja zona na koje se nanosi i broja vidljivih bora.

Da li je bolno?

Za vreme tretmana, koriste se anestetske kreme ili lokalna anestezija kako bi se ublažio bol. Ipak, normalno je da osetite slab bol. Osim toga, nije primećen bol ni oticanje nakon tretmana botoksom.

Kada možemo videti krajnji rezultat?

Rezultati tretmana botoksom počinju da se primećuju nakon trećeg dana, a potpuni rezultat možete videti nakon nedelju dana.

Koliko dugo traje?

Efekat tretmana botoksom traje do 6 meseci.

Šta je filer?

Filovanje je nehirurška estetska metoda, poput botoksa, koja se koristi za uklanjanje bora. Razlika između tretmana botoksom i filovanja je u tome što filovanje sadrži hijaluronsku kiselinu. Nije potrebno da čekate da se bore pojave da biste se odlučili za tretman botoksom.

Na kojim područjima se može vršiti tretman filerima?

Filovanje lica se može vršiti na područjima oko očiju, čela, obraza i usana, baš kao i tretman botoksom. Takođe se može koristiti za popunjavanje pukotina, kao što su prethodno formirane rane i ožiljci od bubuljica. Kada se nanosi na celo područje usta u malim dozama umesto silikona, materijal za filovanje pruža prirodniji izgled kod popunjavanja usana.

Kako se vrši tretman filerima?

Tretman filerima je procedura koja se vrši ubrizgavanjem supstance u kožu pomoću oštre iglice koja sadrži aktivnu supstancu.

Koliko dugo traje tretman filerima?

Može se reći da obično traje oko 30 minuta, u zavisnosti od područja na koje se primenjuje.

Nakon postupka

Trebalo bi izbegavati nagle pokrete nakon tretmana filerima. Tokom prvih nekoliko dana, pacijenti bi trebalo da leže na leđima. Trebalo bi izbegavati svaki pokret koji može da izazove pritisak na površinu. Pacijenti bi trebalo da se tuširaju mlakom umesto vruće vode i da brišu lice nežnim pokretima. Crvenilo i modrice se mogu pojaviti nakon tretmana. Može biti korisno napraviti hladne obloge kako bi se isti sprečili.

Kada možemo videti krajnji rezultat?

Možete videti rezultat tretmana filerimau roku od 7 do 10 dana.

Koliko su dugotrajni rezultati?

Efekat tretmana filovanjem traje od 6 meseci do 2 godine.