Shumica e konsiderojnë mjekrën dhe mustaqet si make up për meshkuj. Për më tepër, çdo sezon stilistët e famshëm dhe ikonat e modës krijojnë modele të reja për t’i bërë meshkujt përrallorë. Si rezultat i kësaj njerëzit mendojnë se duhet të kujdesen rregullisht për mustaqet dhe mjekrën e tyre.

Gjatë viteve të fundit, mjekra dhe mustaqet janë bërë pjesa më e rëndësishme e paraqitjes së burrave. Sidoqoftë, ndonjëherë mustaqet dhe mjekra jonë nuk rriten ashtu si dëshirojmë ose nuk rritet fare. Në këtë rast, transplantimi i mjekrës dhe transplantimi i mustaqeve janë zgjidhjet më të njohura të ofruara nga dermatologu.

Me një operacion të thjeshtë të transplantimit të mjekrës, ju mund të merrni pamjen që keni dashur gjithmonë të keni. Edhe nëse jeni pa mjekër, këto operacione mund të realizohet. Sidoqoftë, sugjerohet të konsultoheni me klinikën tonë përpara operacionit.

Si realizohet transplantimi i mjekrës dhe i mustaqeve?

Operacionet e transplantit mund të bëhen në një mënyrë më të lehtë në krahasim me transplantin e flokëve. Metoda FUE është mënyra më e popullarizuar për ta bërë atë, në mënyrë të ngjashme me operacionet e transplantimit të flokëve.

Ekzistojnë tre faza kryesore të procesit të transplantimit, të cilat janë konsultimi, operimi dhe veshja mjekësore.

 

  1. Faza e konsultimit: Ashtu si çdo trajtim tjetër mjekësor, transplantimi i mjekrës dhe mustaqeve fillon me ekzaminim. Gjatë kësaj, mjekët theksojnë dy aspektet kryesore, të cilat janë përcaktimi i nevojave të fytyrës dhe sasisë së rrënjës së flokëve që mund të marrin nga zona e donatorëve.
  1. Faza e operacionit: Flokët e secilit rriten në mënyrën e vet. Për disa, ajo shkon lart, për të tjerët, është në rënie. Në këtë rast, mjekët duhet të jenë të përpiktë gjatë kryerjes së operacionit. Për më tepër, faza e operacionit ka dy pjesë kryesore. Njëra është duke marrë rrënjët e flokëve nga zona e donatorëve dhe tjetra është duke i zbatuar ato përmes sipërfaqes.
  1. Faza e veshjes mjekësore: Klinikat bëjnë presione mjekësore në mënyrë që të parandalojnë plagët e padëshiruara. Kjo fazë bëhet menjëherë dhe pas një dite pas operacionit. Për më tepër, mund të merrni informata shtesë se si të kujdeseni lëkurën tuaj më pas.

 

Në varësi të madhësisë së fytyrës tuaj dhe domosdoshmërisë së rrënjëve të flokëve, mjekra dhe mustaqet kryesisht realizohen brenda disa orësh. Pas operacionit, rrënjët e flokëve do të humbasin gjatë 15 ditëve të ardhshme si një fazë natyrale. Megjithatë, ata fillojnë të rriten pas 3 muajsh. Për më tepër, brenda 6 ose 8 muajve pas operacionit, mjekra dhe mustaqja juaj do të rritet siç duhet dhe do të marrë në mënyrën e dëshiruar. Në varësi të reagimit të lëkurës tuaj, kjo mund të zgjasë 12-18 muaj, rrallë.

 

A është e dhimbshme transplantimi i mjekrës?

Përkundër faktit se është një pjesë tjetër e kokës suaj dhe është më e ndjeshme , faqet tuaja nuk mund të dëmtohen nga ky operacion. Klientët nuk lëndohen gjatë zbatimit për shkak të anestezisë lokale. Mund të mbeten disa plagë në sipërfaqen e pjesës së operuar, por ato do të rikuperohen brenda javëve të ardhshme.