Ka shumë burra në botë, të cilët vuajnë nga humbja e flokëve. Por në botën e sotme, o peracioni i transplantimit të flokëve ofron zgjidhjen më të përhershme dhe efikase për të luftuar tullacërinë ose humbjen e flokëve. IEshtë e mundur që operacioni i transplantimit të flokëve të kryhet në pjesë të ndryshme në kokën tuaj siç është maja e kokës ose balli.

Kur një person fillon të vuajë nga humbja e flokëve, zakonisht fillon nga maja e kokës ose nga pjesët ballore të kokës. Ndërsa flokët tuaj vazhdojnë të bien, ajo fillon të bëhet gjithnjë e më e dukshme në zonën e ballit, kjo është arsyeja pse humbja e flokëve në zonën e ballit është aq e vështirë për shumë njerëz. Falë klinikave moderne të transplantit të flokëve të pajisur me mjekë, pajisje dhe personel të tjerë më të sofistikuar është e mundur që të keni një transplant flokësh shumë të natyrshëm në zonën e ballit.

Pse zona e ballit është kaq e rëndësishme?

Pjesa e përparme e ballit quhet edhe vija e përparme e flokëve pasi emri sugjeron që është para të gjitha flokëve të tjerë në kokën tuaj. Për shkak të kësaj arsye, është gjëja e parë që një person sheh kur ju shikon. Ndërsa po shikoni për herë të parë dikë dhe përpiqeni të shihni karakteristikat e atij personi, balli është po aq i rëndësishëm sa sytë e atij personi.

Zona e ballit është një nga fushat më të rëndësishme në fytyrën e një personi. Pasi që ka një ndikim të drejtpërdrejtë në mënyrën se si ju dukeni. Nëse në këtë zonë do të kryhet një operacion për transplantin e flokëve, duhet të planifikohet me shumë kujdes duke përdorur raportin e artë për të lidhur vendin e vijës së përparme të flokëve. Nëse ata nuk e planifikojnë vendin e vijës së flokëve të përparmë me kujdes dhe e vendosin atë me një kënd të gabuar në sy, hundë dhe linjat e përkohshme të flokëve, atëherë mund të keni një rezultat vërtet të pakënaqshëm pas operacionit të transplantimit të flokëve.

Pra, zgjedhja e një klinike të duhur që do t’ju japë një planifikim dhe kujdes të individualizuar do të përfundojë rrezikun për të patur rezultate të padëshiruara pas operacionit të transplantimit të flokëve. Edhe pse është e mundur që të keni një transplantim të dytë të flokëve për rregullimin e një transplantimi të keq të flokëve. Zgjedhja më e mirë është të merrni rezultatet që keni dashur me një transplantim të vetëm të flokëve. Një klinikë e mirë është në gjendje t’ju japë atë.

Kush mund të ketë një transplant flokësh në zonën e ballit?

Të bësh një transplant flokësh në zonën e ballit nuk kërkon domosdoshmërisht një problem për humbjen e flokëve. Disa njerëz mund të jenë të pakënaqur me pamjen e vijave natyrore të flokëve të përparme dhe ballit të tyre. Ndonjëherë ata mund ta shohin joestetik dhe këta njerëz janë në gjendje të kryejnë një operacion për transplantin e flokëve për të pasur linjën e përparme të flokëve që dëshirojnë duke ngushtuar vijat e përparme dhe ato përkohshme të flokëve prandaj duke e bërë ballin të duket më të ngushtë se sa ishte natyrshëm.

Përveç kësaj, shumica e njerëzve që kanë një transplant flokësh në zonën e ballit janë njerëzit që vuajnë nga humbja e flokëve sepse shumicën e kohës simptomat e para të rënies së flokëve fillojnë nga zonat ballore ose nga maja e kokës.