Klientët që mendojnë të kreyejnë një transplant flokësh mund të kërkojnë një operacion i cili nuk përfshin asnje gjilpërë. Ndonjëherë është nga frika e gjilpërave dhe ndonjëherë klientët thjesht nuk duan të durojnë sikletin e gjilpërave gjatë operacionit të transplantimit të flokëve.

Sidoqoftë, për ndonjë arsye, nëse klientët kërkojnë një operacion të transplantimit të flokëve pa gjilpërë, ata janë me fat sepse në klinikat e avancuara të sotme është e mundur që të bëni një transplant flokësh pa përdorur gjilpëra për anestezi lokale dhe duke përdorur zgjidhje të tjera për anestezi lokale.

Cilët klientë janë të përshtatshëm për transplantin e flokëve pa gjilpërë

Pas transplantimit të flokëve pa gjilpërë është në dispozicion për çdo klient që nuk dëshiron një transplant flokësh që përfshin gjilpëra. Mund të përdoret për klientët që zgjedhin metodat e transplantimit të flokëve DHI (implantimi i drejtpërdrejtë i flokëve) ose FUE (Njesia folikulare), kështu që është në dispozicion për të dyja metodat.

Nëse një klient vuan nga frika e gjilpërave (trypanophobia), atëherë një transplant flokësh pa gjilpërë mund të jetë i detyrueshëm për të mbajtur të qetë klientin sepse ka disa raste kur klienti nuk dëshiron të shkojë në seancën e dytë pas sikletit që ata kishin në seancën e parë.

Pra, nëse është e mundur të aplikoni anestezinë e nevojshme lokale pa përdorur gjilpëra, atëherë është e mundur që dikush të ketë transplantim pa gjilpërë, nëse klinika që ata zgjedhin ka mjetet, materialet dhe përvojën e kërkuar për të aplikuar këtë metodë lokale të anestezisë.

Cilat janë përfitimet e transplantimit të flokëve pa gjilpërë?

Para së gjithash, klientët që zgjedhin që operacioni i tyre për transplantin e flokëve të jetë pa gjilpërë nuk do të përjetojnë siklet të padëshiruar të gjilpërave të përdorura për anestezi lokale gjatë operacionit.

Skalpi i kokës është një zonë e cila është e mbushur plot me nerva dhe enë kapilare dhe metodat tradicionale të anestezisë që përdoren gjatë operacioneve të transplantimit të flokëve kërkojnë injeksione për mpirje të zonës ku do të bëhet operacioni, por me transplantin e flokëve pa gjilpërë, klientët janë në gjendje për t’u çlodhur, për të parë filma, për të lexuar një libër ose për të dëgjuar muzikë gjatë gjithë procesit.

Një përfitim tjetër i transplantimit të flokëve pa gjilpërë është se rreziku i infektimit pas operacionit do të zvogëlohet shumë pasi nuk do të ketë asnjë gjilpërë që depërton në lëkurën e klientit.

Si aplikohet transplanti i flokëve pa gjilpërë?

Eshtë e mundur që të aplikohet kjo metodë gjatë të dy DHI (Implantimi i drejtpërdrejtë i flokëve) dhe FUE (Nxjerrja e njësisë folikulare). Për arritjen e anestezisë pa gjilpërë, përdoret një mjet i veçantë pa gjilpërë dhe ky mjet ofron një përvojë për transplantin e flokëve pa dhimbje për klientët.

Mjeti special i përdorur për anestezi lokale për këtë qëllim është aprovuar nga OBSH (Organizata Botërore e Shëndetit) dhe kjo e bën procesin e transplantimit të flokëve pa dhimbje për klientët.

Për disa klientë, dhimbja nuk është problem por shumica e njerëzve vuajnë nga një gjendje e quajtur trypanofobia e cila është frika nga gjilpërat dhe përdorimi i këtij mjeti të veçantë gjatë operacionit e bën procesin plotësisht komplet pa gjilpërë dhe prandaj bën të mundur që këta klientë të kene një transplantim të rehatshëm të flokëve.