Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Transplanti i Flokëve - Pyetjet më të shpeshta

Çfarë është transplantii flokeve?

Transplanti i flokeve është një proçes për të rivendosur flokët e rëna për arsye të ndryshme dhe që merren nga mbrapa qafës.

Kush mund t’i nënshtrohet një transplanti flokësh?

Çdokush që vuan nga rënia e shumtë e flokëve dhe që ka gjëndra të mjaftueshme të flokëve për transplantim mund ta kryejë atë.

Cilat janë teknikat e përdorura për transplant?

Në transplantimin e flokëve, ka dy metoda: FUE dhe FUT. Megjithatë, pasi është më efektiv dhe i besueshëm për sa i përket rezultateqë zgjasin, FUE është metoda më moderne dhe e natyrshme për transplantimin e flokëve.

Si funksionon FUE?

Duke përdorur metodën FUE, gjëndrat e flokëve nga prapa qafës nxirren dhe kategorizohen në lidhje me efikasitetin e tyre. Pastaj, këto gjëndra të kategorizuara janë vënë në një tretësirë deri në kohën e operacionit. Gjëndrat transplantohen më pas me ndihmën e mikro pajisjeve kirurgjikale.

A është transplantimi i flokëve një proçes i dhimbshëm?

Para fillimit të operacionit, përdoret anestezia lokale për të zvogëluar dhimbjen. Prandaj nuk do të ketë dhimbje gjatë proçedurës.

Sa kohë zgjat operacioni?

Varet nga sasia e gjëndrave që do të transplantohen gjatë operacionit. Mund të duhen rreth 3 deri në 8 orë. Megjithatë, është operacion njëditor.

Do të ketë ndonjë shenjë pas operacionit?

Falë metodës FUE, pas operacionit nuk do të ketë asnjë shenjë. Në fillim, natyrisht, do të ketë skuqje, por këto do të shndërrohen në kore dhe do të zhduken plotësisht pas një jave.

A do të duket e natyrshme?

Në metodën FUE, gjëndrat e mbjella në lëkurë janë vendosur në një kënd 30 gradë. Falë kësaj, flokët do të duken natyral.

A është i përhershëm rezultati?

Po, është. Qimet në pjesën e prapme të qafës janë shumë rezistente ndaj rënies dhe prandaj ky operacion i transplantimit të flokëve përdor ato.

Kur mund të vërej rezultatin e operacionit?

Në një javë, koret do të fillojnë të bien. Pas kësaj periudhe flokët do të fillojnë të rriten. Rezultatet më të dukshme do të vijnë brenda një viti.

Po në lidhje me jetën e përditshme pas transplantimit?

Nëse doni të fshihni transplantin, duhet të merrni një javë pushim, pasi do të ketë skuqje dhe kore gjatë javës pas operacionit. Nëse kjo nuk ka rëndësi për ju, mund të vazhdoni jetën tuaj të përditshme si zakonisht pas operacionit.

Çfarë duhet të bëj pas transplantimit të flokëve?

Rekomandohet që të shmangni diellin gjatë dy ditëve të para. Përdorni kapele. Gjithashtu, deti dhe pishinat janë të ndaluara për dy javët e para.