Megjithëse në varësi të predispozicionit gjenetik dhe sëmundjeve që prekin hormonet shkaktojnë tullacërinë, disa njerëz nuk kanë flokë në disa zona për shkak të plagëve dhe djegieve që kanë ndodhur në vitet e kaluara. Folikulat e flokëve dëmtohen në vendet ku plagët dhe djegiet shkaktohen nga aksidenti ose sëmundja dhe nuk rriten më në ato zona. Ky problem shpesh prek jetën shoqërore dhe mund të lërë kujtime të padëshiruara. Në raste të tilla, zgjidhja më e caktuar dhe e përhershme është transplantimi i flokëve në këto zona.

Transplantimi i flokëve në zonat e djegura dhe të dëmtuara është në thelb transplantimi i gjëndrave të shëndetshëm të flokëve në zonën e dëmtuar. Në këtë mënyrë, gjurmët fshihen, merret një pamje natyrale. Kur përcaktojmë djegiet dhe plagët, duhet të themi që djegiet ose plagët nuk janë hequr por kamufluar vetëm nga flokë të rinj në zonë.

SI APLIKOHET TRANSPLANTIMI I FLOKËVE NË ZONAT E DJEGURA DHE TË DËMTUARA?

Së pari, zona e dëmtuar duhet të kontrollohet nga ekspertët. Gjendja e lëkurës dhe qarkullimi në atë zonë duhet të ekzaminohen. Për shkak se ndonjëherë lëkura dëmtohet në djegie të rënda, flokët e transplantuar mund të mos rriten. Nëse nuk ka asnjë problem në rrjedhën e gjakut nën lëkurë dhe lëkura është akoma e gjallë,transplantimi i flokëve mund të kryhet në një mënyrë të shëndetshme.

Metoda FUE e cila preferohet më së shumti për transplantim normal të flokëve preferohet edhe për transplantimin e flokëve në zonat e djegura dhe të dëmtuara. Operacioni është me të vërtetë i shpejtë, do të zgjasë vetëm 1-2 orë. Pacienti mund të kthehet në jetën shoqërore brenda dy ditësh. Pas operacionit zona që ndikon vizualisht dhe psikologjikisht do të ketë një pamje të shëndetshme.

Procesi pas transplantimit në zonat e djegura dhe të dëmtuara

Ky operacion do të ndryshojë në varësi të situatës aktuale të personit. Sidoqoftë, pas transplantimit në zonat e djegura dhe të dëmtuara, gërvishtjet do të shërohen pas 10 ditësh dhe do të ketë rënie të flokëve në 3 javët në vijim. Ky është një proces absolutisht normal i rimëkëmbjes, kështu që nuk ka nevojë të shqetësoheni. Pas tre muajsh, kur flokët e rinj fillojnë të rriten, pacienti mund të shohë plotësisht rezultatet spektakolare të operacionit të transplantimit në zonat e djegura dhe të dëmtuara. Pacienti do të jetë i lumtur që zona e dëmtuar është plotësisht e mbyllur nga flokë të rinj në rritje.

Kush mund të bëjë një transplantim në zonën e djegur dhe të dëmtuar?

Në fakt, është një procedurë që do të formësohet duke ekzaminuar zonën. Pacienti duhet të bisedojë me një ekspert për të zbuluar përshtatshmërinë dhe të marrë detaje rreth procesit.

Pse duhet të bëhet një transplantim në zonat e djegura dhe të dëmtuar?

Ka shumë arsye për ta bërë atë, por më e rëndësishmja është cilësia e një jete. Sepse transplantimi në zonat e djegura dhe të dëmtuar ju pengon të ndeshni reagime ose pamje kurioze në jetën shoqërore. Këto vështrim dhe pyetje kurioze mund të ndikojnë në psikologjinë e pacientit pas një periudhe kohe të caktuar. Druajtja, probleme abstraksioni në marrëdhëniet shoqërore dhe më e rëndësishmja, mund të shfaqen probleme të vetëbesimit. Transplantimi në zonat e djegura dhe të dëmtuar është një zgjidhje e thjeshtë për problemin e madh në këtë rast.