Qelizat burimore janë lloji i qelizave që mund të zhvillohen në shumë lloje të ndryshme qelizash. Ata kanë role shumë të rëndësishme në trupin tonë. Ata së pari zbuluan qelizat burimore në vitet 50’, por potenciali i tij në trajtimin e sëmundjeve dhe çrregullimeve kuptohet shumë më vonë. Fakti që qelizat burimore mund të shumohen në numra në mënyrë të natyrshme dhe të rigjenerohen, të ndryshojnë dhe / ose të rregullojnë veten e tyre, dhe madje edhe mjedisin në të cilin ndodhen, pa pasur nevojë për ndonjë ndërhyrje njerëzore. Kjo i bën ata një mjet të vlefshëm në mjekësinë moderne pa asnjë dyshim.

Trajtimet e qelizave burimore janë në zhvillim për lloje të ndryshme të çështjeve shëndetësore. Nga kanceri në sëmundjen e Alzheimerit, ne mund të shohim metoda të reja të trajtimeve të qelizave burimore që po zhvillohen. Trajtimet e humbjes së flokëve përdorin edhe qelizat e rralla. Trajtimi i qelizave burimore mund të parandalojë humbjen e flokëve dhe të ndihmojë qimet e reja që transplantohen të rriten më shëndetshëm. Në të ardhmen, mund të jetë edhe e mundur të heqësh qafe problemin e tullacërisë, duke përdorur trajtime të qelizave burimore.

Terapitë dhe trajtimet e qelizave burimore dhe përfitimet e tyre në humbjen e flokëve

Trupi i vetë pacientit furnizon qelizat burimore dhe ne mund të nxjerrim qelizat burimore nga shumë organe ose inde të ndryshme. Në ditët e sotme ato furnizohen më së shumti nga palca e kockave ose, përndryshe, indet dhjamore. Në rastin e transplantimit të flokëve, megjithatë, ne nxjerrim qelizat burimore nga indet e korrura prej kokës së pacientit. Pasi indet janë korrur prej kokës, ato dërgohen në një laborator dhe më pas ato përpunohen në një mjedis laboratorik deri në tre javë. Pas këtij procesi të përgatitjes, trajtimi i qelizave burimore bëhet i disponueshëm për përdorim

Ne mund të injektojmë qelizat burimore të përgatitura në lëkurën e kokës së pacientit duke përdorur pajisje të ndryshme. Efektet e këtij trajtimi mund t’i shohim në 8 deri në 12 muaj.

Për operacionet e transplantimit të flokëve qelizat burimore si suplemente. Ato ndihmojnë që flokët e transplantuar rishtazi të rriten më shpejt dhe më të fortë. Për më tepër, këto terapi ndalojnë humbjen e flokëve në një masë të madhe, duke i bërë ato një terapi ideale plotësuese përpara operacioneve të transplantimit të flokëve. Ai gjithashtu shkurton periudhën e rikuperimit pas operacioneve në mënyrë të konsiderueshme.

Nëse mjekët e shohin të arsyeshme, ata mund të përsërisin terapitë me qelizë. Ato rrisin mundësinë e suksesit pa masë dhe ndihmojnë mjekët në marrjen e rezultateve më të mira.

Terapitë e qelizave burimore nuk janë zgjidhje të sakta për problemin e tullacërisë, por ato mund të forcojnë gjëndrat e dobët të flokëve. Gjithashtu, ne mund të përdorim qelizat burimore si suplemente efektive për operacionet e transplantimit të flokëve pasi ato ndihmojnë folikulat të shërohen me shpejtësi.