Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Trajtimi hemorroideve(Jo kirurgjikal)

Trajtimi hemorroideve(Jo kirurgjikal)

Çfarë janë hemorroidet?

Hemorroidet, të njohur edhe si majasëll, mund të përshkruhen si kanale anësor të fryrë dhe të përflakur që ndodhin brenda dhe jashtë anusit.

Çfarë janë hemorroidete brendshëm?

Meqë nuk është i dukshëm, ky lloj hemorroidesh shpesh injorohet.

Hemorroidet fillojnë të dalin gjatë jashtëqitjes dhe mund të shkaktojnë gjakderdhje, si dhe dhimbje. Pas jashtëqitjes, dhimbja dhe gjakderdhja ndalen. Megjithatë, në situata më serioze, ky rast nuk mund të ndalet dhe i shqetëson njerëzit vazhdimisht me dhimbje, gjakderdhje dhe infeksion.

Çfarë janë hemorroidete jashtëm?

Ky lloj hemoorroidi mund të identifikohet lehtësisht nga jashtë. Për këtë arsye është shumë më e mundur ta diagnostikoni më herët. Hemroidi i jashtëm mund të rritet deri në madhësinë e një veze, por mund të parandalohet nëse trajtohet shpejt.

Shkaqet e hemorroideve

 • Kapsllëku.
 • Shtatëzania.
 • Të qëndruarit ulur shumë kohë.
 • Simptomat hemorroidale
 • Nevoja për jashtëqitje pasi ta keni bërë atë për shkak të presionit në enë.
 • Kruarje për shkak të infeksionit.
 • Gjakderdhje në sifonin e tualetit.
 • Dhimbje pas jashtëqitjes për shkak të presionit në enë.
 • Dhimbje gjatë jashtëqitjes.
 • Trajtimi hemorroideve

Në disa raste, kur nuk arrini ta diagnostikoni që në fillim, operacioni është i pashmangshëm. Megjithatë, ka persona që nuk duan t’i nënshtrohen një operacioni dhe preferojnë zgjidhje afatshkurtra dhe të përkohshme. Në këtë rast, ofrohet trajtim pa kirurgji.

Trajtimi jo kirurgjikal i hemorroideve

Në trajtimin e hemorroideve jo vepruese, për të marrë rezultate efikase mund të përdoren metodat e galvanizimit. Një sasi jashtëzakonisht e ulët e rrymës direkte elektrike aplikohet në enët problematike të gjakut, duke shkaktuar zvogëlimin e hemorroideve në zonë ose në shpëbërjen e tyre.

Sa kohë zgjat?

Trajtimi zakonisht zgjat rreth 10 deri në 15 minuta. Anestezia e përgjithshme nuk do të përdoret në operacion.

Sa kohë duhet për tu shëruar sërish?

Pas operacionit, do të duhen një ose dy javë për të shpëbërë plotësisht problemet e enëve të gjakut.

Mund të kthehem menjëherë në jetën time të përditshme?

Po, mund ta bëni këtë. Në mungesë të anestezisë mund të ktheheni në jetën e përditshme menjëherë pas operacionit.

Përfitimi i Trajtimit jo kirurgjikal të hemorroideve

 • Operacion që zgjat më pak.
 • Nuk ka anestezi.
 • Nuk ka rrezik infektimi.
 • Mund t’i kthehenimenjëherë jetës së përditshme.
 • Nuk do të ketë prerje apo qepje mjekësore.
 • Nuk do t’ju duhet të prisni 2 muaj. I tërë procesi zgjat rreth 2 javë.

Duke qenë se nuk ndikon në jetën tuaj të përditshme, mund të ktheheni menjëherë në punën tuaj ose në aktivitetet e tjera.