Flokët tanë janë një faktor i madh që ndikon në pamjen tonë. Problemet në flokët tuaj, siç janë humbja e flokëve dhe fundet e ndara mund të ndikojnë thellësisht në mënyrën se si ju dukeni. Kjo është arsyeja pse ju duhet të dini se çfarë janë të dobishme dhe të dëmshme për flokët tuaj. Nëse flokët tuaj janë me shkëlqim dhe të gjallë dhe mund të krehen lehtë, atëherë ju jeni në mënyrën e duhur. Vazhdoni të bëni atë që keni bërë dhe nuk do keni problem. Sidoqoftë, nëse keni disa probleme me flokët tuaj, atëherë po bëni diçka të gabuar. Por mos u shqetësoni. Do të dini më mirë pasi të keni lexuar këtë artikull.

Mbroni Flokët Tuaj

Era dhe shiu mund të jenë të dëmshme për flokët tuaj. Të ftohtët dhe lagështia do të dëmtojë fillesat e flokëve tuaj dhe do t’i bëjë ata të kenë funde të ndara. I ftohti dhe shiu do t’i bëjnë flokët tuaj të dobët dhe jo të shëndetshëm. Ju madje mund të përballeni me humbje flokësh si rezultat i kësaj. Pra, mbroni flokët tuaj në kushte të vështira. Vendosni një kapelë nëse është e nevojshme.

Mos i Lini Flokët e Lagura

Flokët e lagura kanë një tendencë të bien ose të ndahen. Mos u tregoni të ashpër me flokët kur i lani. Masazhoni butësisht skalpin e kokës dhe lani butësisht flokët. Gjithashtu krehja e flokëve tuaj menjëherë pas dushit do t’i dëmtojë ata. Lërini të thahen pak përpara se t’i krihni. Dhe gjithashtu, mos jini të ashpër me flokët tuaj ndërsa thahen pasi mund të bëni që ato të ndahen ose madje dhe të bien.

Stilimi i Flokëve Tuaj

Të gjithëve na pëlqen stilimi i flokëve. Ajo na rrit besimin dhe na ndihmon të ndihemi më mirë me veten. Por është shumë e dëmshme për flokët tanë shumicën e kohës. Sepse shumica e njerëzve i stilojnë flokët duke përdorur tharëse ose përdorin pajisje të tjera që modelojnë flokët duke përdorur nxehtësi. Nxehtësia është shumë e dëmshme për flokët tuaj dhe mund ta dëmtojë atë thellë. Njerëzit përdorin gjithashtu xhel dhe llak për flokët për të stiluar flokët e tyre. Por këto produkte janë gjithashtu shumë të dëmshme për flokët. Ju duhet të shmangni përdorimin e këtyre metodave dhe produkteve ndërsa stiloni flokët tuaj dhe duhet të preferoni mënyra më natyrale.

Kujdesi i Duhur për Flokët

Ka shumë produkte për kujdesin e flokëve në treg, secila për kushte të veçanta dhe llojet e flokëve. Pra, së pari duhet të identifikoni llojin tuaj të flokëve dhe ankesat tuaja përpara se të blini ndonjë produkt. Sepse përdorimi i produkteve të gabuara nuk bën asgjë për flokët tuaj. Në disa raste, madje mund të dëmtojë flokët tuaj dhe t’i keqësojë gjërat. Eshtë një humbje parash gjithashtu. Por përdorimi i produkteve të duhura për kujdesin e flokëve mund të ndihmojë jashtëzakonisht shumë.

Përdorni Produkte të Kujdesit për Flokët në Mënyrë të Moderuar

Po, produktet për kujdesin e flokëve ndihmojnë shumë, por përdorimi i tyre më shumë seç duhet, do të shkaktojë dëme. Kufizoni numrin e produkteve që përdorni dhe përdorni ato në pjesë të moderuara. Mund të preferoni gjithashtu produkte natyrale me bazë vajin e ullirit. Për më tepër mund të përdorni vaj bajamesh dhe vaj kastori nëse preferoni më shumë zgjidhje natyrale.

Ushqimi

Ushqimi i flokëve tuaj me ushqimin e nevojshëm është thelbësor. Shumica e problemeve në flokët tuaj zakonisht shkaktohen nga mungesa e ushqimit. Një dietë e keqe mund të ndikojë në shëndetin e flokëve tuaj. Siguroni flokët tuaj me ushqimin e nevojshëm ose mund të keni probleme në flokët tuaj siç janë rënie ose copëtimi.

Mund të keni flokë më të shëndetshëm me disa ndryshime të thjeshta në  veprimet tuaja. Nëse nuk doni të provoni eksperienca të hidhura të lidhura me flokët, atëherë ndiqni këto rregulla. Do t’i shihni rezultatet në një kohë të shkurtër.