Turizmi shëndetësor, i cili ka një vend të rëndësishëm në Turqi veçanërisht duke trajtuar shumë pacientë nga jashtë për transplantin e flokëve. Turqia është në pararojë në fushën e transplantimit të flokëve dhe gjithashtu turistët e huaj janë shumë të interesuar për këtë operacion estetik. Turqia ka shumë arsye pse preferohet për këtë procedurë.

Para së gjithash, çmimi i transplantit të flokëve në Turqi është shumë më i favorshëm se në vendet e tjera të huaja. Jo vetëm çmimet e ulta janë gjëja që e bën Turqinë një udhëheqëse në këtë fushë, por edhe me nivele të ekspertizës dhe aftësive teknologjike janë gjërat që e sjellin Turqinë në pozicionin numër një në transplantim.

Ka shumë qendra në të gjithë vendin dhe për këtë arsye konkurrenca po rritet. Rritja e konkurrencës ka parë gjithashtu përmirësime të konsiderueshme në drejtim të përmirësimit të kushteve dhe cilësisë. Konkurrenca e qendrave shëndetësore ka bërë që qendrat të kryejnë studimet e tyre në mënyrë më të përpiktë. Numri i pacientëve të trajtuar ka parë rritje të konsiderueshme në Turqi vitet e fundit. Kohët e fundit është raportuar se 60,000 turistë kanë ardhur për transplantin e flokëve në Turqi.

Shumë kirurgë turq kryejnë kërkime jashtë vendit dhe kontribuojnë në studime të ndryshme të transplantimit të flokëve. Meqenëse zhvillimet dhe ndryshimet në mjekësi janë përhapur në botë nga Turqia në dritën e teknologjive të fundit, specialistët e transplantit të flokëve janë krenarë për këtë. Përveç kësaj, nivelet e suksesshme të operacionit që përhapen në botë brenda një periudhe të shkurtër kohe sigurojnë një avantazh të rëndësishëm për pacientët që po mendojnë të bëjnë një operacion transplantimi.

A është transplantimi i flokëve i shtrenjtë në Turqi?

Gama e çmimeve të lirë i mundëson Turqisë të marrë pacientë edhe nga Shtetet e Bashkuara. Ekziston mundësia për të zgjedhur buxhetin e duhur, nëperiudha të ndryshme promovuese me zbritje të transplantimit dhe kjo çon në blerje me një çmim të përballueshëm. Gjithashtu, shumë kompani evropiane po organizojnë turne mjekësorë në Stamboll.

Përveç kësaj, pacientët mund të zgjedhin të qëndrojnë në Stamboll për një javë në varësi të politikave të pushimeve të kompanisë. Ndërsa kanë procedurat e tyre dhe shijojnë qytetin, ata ndodhen në afërsi të kirurgëve të tyre në çdo situatë. Shkurtimi i kohës së shërimit me metodën e përdorur në Turqi është gjithashtu një nga arsyet më të rëndësishme për preferencën e vendit për transplantim.

Ndër metodat e përdorura nga profesionistët e Turqisë janë PRP-të e asistuar, mesoterapia, FUE-ja e qetësuar, FUE-ja e parruar, FUE-ja e qelizave burimore. Turqia gjithashtu ka një gamë të gjerë të qendrave të përballueshme dhe luksoze. Me rëndësinë që i është dhënë turizmit shëndetësor, këto qendra ofrojnë gjithashtu shërbime shumë të hollësishme nga transferimi në aeroporte deri tek dhënia e opsioneve të akomodimit për pacientët deri në fund të udhëtimeve të tyre.