Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Rënia e flokëve

Rënia e flokëve

Çfarë është rënia e flokëve?

Rënia e flokëve është një proçes i natyrshëm. Çdo ditë bien nga 50 deri në 100 qime dhe kjo është krejtësisht normale për t’i rigjeneruar. Megjithatë, në disa raste, ky numër mund të rritet dhe t’ju bëj tullac ose me flokë të rëna.

Cilat janë arsyet kryesore për rënien e flokut?

Stresi:

Kur jeni nën stres, trupi i njeriut funksionon ndryshe nga normaliteti, dhe si rezultat edhe flokët preken nga kjo. Nëse flokët tuaja janë duke rënë për shkak të stresit, mos u shqetësoni; rënia e tyre për shkak të stresit zakonisht zhduket pasi jeni mësuar me të.

Anemia:

Anemia mund t’ju rezultojë në humbje të mëdha flokësh. Anemia, në terma më të thjeshtë, mund të përshkruhet si një pakësim i sasisë totale të qelizave të kuqe të gjakut në gjakun tuaj. Pakësimi i qelizave të gjakut shkakton mungesë hekuri. Pa hekur në trup, flokët nuk mund të ushqehen siç duhet dhe fillojnë të bien. Dhe pseshërohet lehtë, duhet të konsultoheni me mjekun sa më shpejt që të jetë e mundur nëse vëreni anemi.

Sëmundjet tiroide:

Gjendra tiroideve është përgjegjëse për prodhimin e disa hormoneve. Kur nis të funksionojë më pak, quhet “hipotiroid," dhe quhet “hipertiroidizëm" kur nis të funksionojë më shumë se ç’duhet.

Në të dyja rastet, metabolizmi nis të funksionojë ndryshe. Mangësia në vitamina dhe hekur është rezultati më i zakonshëm problematik i këtyre dy sëmundjeve. Si rezultat i këtyre mangësive, flokët nisin të bien. Megjithatë, këto probleme flokësh janë të shërueshme, veçanërisht hipotiroidi.

Alopecia: Kjo është një sëmundje e quajtur “alopecia areata". Me këtë sëmundje, humbja zonale e flokëve është e zakonshme, me zona rreth 3 cm në diametër.

Përdorimi i ilaçeve:

Në disa raste, përdorimi i ilaçeve ndikon në trupin që si pasojë ka vitamina dhe hekur të pamjaftueshëm në flokë. Kur përdorimi përfundon i ilaçeve, ndoshta do të përfundojë edhe humbja e flokëve.

Mungesa në vitamina

Rrënjët e flokëve nuk mund të mbijetojnë pa vitamina. Pa vitamina, flokët do të nisin të bien ose të dobësohen.

Si mund të parandalojmë rënien e flokut?

Është e rëndësishme të kuptohet arsyeja e rënies së flokëve. Nëse ekziston një gjendje mjekësore që çon në rënien e flokëve, duhet të trajtohet në çast. Nëse nuk është urgjencë mjekësore e menjëhershme, mund të ndodhë PRP-ja ose Mezoterapia e flokëve dhe rënia e flokëve mund të parandalohet.

Si t’ja bëni nëse është tepër vonë për të marrë masa parandaluese?

Nëse rënia e flokëve ishte e papritur dhe e paparashikuar, gjithmonë mund të merrni ndihmë nga metodat moderne. Nën kushte të sterilizuara, ju mund të merrni trajtimin FUE që rikthen flokët në një mënyrë shumë të natyrshme.