Ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në suksesin e një operacioni të transplantimit të flokëve në një mënyrë negative ose pozitive. Ndërsa të kesh një dietë të shëndetshme që rrit shkallën e rikuperimit të qelizave dhe rritjen e flokëve do të ketë një kontribut të madh në suksesin e operacionit. Ngrënia e ushqimit jo të shëndetshëm nuk do të sigurojë ushqimin e duhur për kokën tuaj; prandaj ngadalëson shpejtësinë e rritjes së flokëve tuaj ose madje ju bëjnë të humbni flokët e transplantuar rishtasi.

Pijet alkoolike dhe cigaret janë disa nga gjërat më të rëndësishme që duhet t’i shmangni pasi të keni bërë një transplant flokësh. Edhe nëse nuk keni bërë transplant flokësh, ka shumë prova që konsumi i cigareve dhe alkoolit ka një efekt negativ në shëndetin tuaj të përgjithshëm që përfshin edhe shëndetin e flokëve tuaj.

Pirja e duhanit pas operacionit të transplantimit të flokëve

Pirja e duhanit konsiderohet të jetë një zakon jo i shëndetshëm nga ekspertët mjekësorë në të gjithë botën. Ju mund të përjetoni efekte të panumërta negative, duke filluar nga astma deri te llojet e ndryshme të kancerit të shkaktuara nga pirja e duhanit. Përdorimi i cigareve është padyshim i dëmshëm për shëndetin e flokëve tuaj ashtu si mënyra si është për pjesët e tjera të trupit tuaj.

Përdorimi i cigareve pas transplantimit të flokëve është më i rrezikshëm në periudhat e para pas transplantimit të flokëve sepse dëmtimi i cigareve në operacionin e transplantimit të flokëve është i pamohueshëm. Pirja e duhanit ul nivelin e oksigjenit në gjak, e cila parandalon ushqimin e nevojshëm për të arritur dhe ushqyer flokët. Për këtë arsye, do të ketë një ulje të konsiderueshme të numrit të shartimeve të transplantuara që do të mbijetojnë në zonën e transplantuar.

Kjo do të dëmtojë suksesin dhe efektivitetin e operacionit të transplantimit të flokëve, prandaj duhanpirja duhet të shmanget të paktën 2 javë pas operacionit të transplantimit të flokëve sepse kjo është koha kur gjëndrat e flokëve janë në periudhën e tyre më të prekshme.

Konsumi i alkoolit pas operacionit të transplantimit të flokëve

Ashtu si pirja e duhanit, përdorimi i alkoolit pas një transplanti të flokëve është gjithashtu diçka që duhet të shmanget. Alkooli do të zgjasë kohën e nevojshme për shërim pas operacionit. Tretja e alkoolit pas konsumit është një proces shumë i rëndë dhe i mundimshëm për trupin. Ngadalëson procesin e shërimit të shumicës së çdo plagë pasi ngadalëson funksionet trupore.

Një dëm tjetër i mundshëm i konsumit të alkoolit pas operacionit të transplantimit të flokëveështë rreziku i humbjes së koordinimit dhe marrjes së traumave në kokën tuaj. Ju duhet të mbani në mend se skalpi juaj është shumë e ndjeshme pas operacionit të transplantimit të flokëve. Ka plagë (megjithëse janë shumë të vogla) që duhet të mbrohen nga traumat që mund të merrni rastësisht. Konsumi i alkoolit mund të bëjë që ju të humbni koordinimin tuaj, mund të godisni kokën tuaj në një objekt ose në një sipërfaqe pa e vërejtur.

Konsumi i alkoolit gjithashtu ul shpejtësinë e mpiksjes për shkak të efekteve antikoaguluese të tij. Të gjitha substancat që kanë efekte antikoaguluese duhet të shmangen pas operacionit të transplantit të flokëve. Marrja e substancave antikoagulante pasi të keni prerë do të zgjasë procesin e formimit të zgjebeve të cilat janë një tregues se shërimi është i pranishëm.