Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Mikrogjilpërë Radiofrekuence e pjesshme

Mikrogjilpërë Radiofrekuence e pjesshme

Çfarë është Mikrogjilpëra Radiofrekuence e pjesshme?

Radiofrekuenca e pjesshme është një proçes anti plakje dhe riparimi për lëkurën duke përdorur gjilpëra të arta që dërgojnë energji radiofrekuente në shtresën e dytë të lëkurës.

Si ndikon mbi mua?

Me një trashësi prej 0.5 deri 2.0 mikronë, mikro-gjilpëra zhytet në lëkurë dhe energjia e radiofrekuencës lëshohet në këto kanale. Kjo energji përforcon kolagjenin dhe strukturën elastike të lëkurës.

Qëllimi është vendosja e kolagjenit dhe elastanit direkt në shtresën e dytë të lëkurës, duke e bërë proçesin e anti-plakjes shumë më të shpejtë. Është gjithashtu plotësisht i padëmshëm pasi nuk ka lidhje të forta me shtresën e sipërme të lëkurës.

Si aplikohet?

Lëkura është pastruar para operacionit. Për të zvogëluar dhimbjen, pacientit do t’i jepen kremra analgjezike dhe anestezike. Do t’i shtohet një preparat farmaceutik dhe do të përshtaten doza të duhura. Pas përgatitjeve, fillon operacioni me ndihmën e gjilpërave të vogla. Pas operacionit, mund të ketë skuqje gjatë ditës së parë.

Pas operacionit

Siç u tha më parë, ditën e parë mund të ketë skuqje në lëkurën ku është aplikuar trajtimi. Për personat me lëkurë më të ndjeshme, mund të ketë edhe ënjtje dhe thatësi. Pavarësisht këtyre kushteve të këqija, me ndihmën e specialistit tuaj mund të përdorni kremra hidratuese dhe antibiotike dhe ënjtja apo skuqja do të zhduket. Pas operacionit, duhet të shmangen për një kohë të caktuardielli dhe dushi.

Situata që lejon Trajtim Radiofrekuence me gjilpëra

  • Lëkura me rrudha
  • Rishfaqja e lëkurës
  • Prolaps në fytyrë, qafë ose pjesën e poshtme të qafës
  • Shenja
  • Vrima puçrrash
  • Pika të zeza
  • Fraktura
  • Persona që duan lëkurë të shtrënguar
  • Prolaps në duar dhe këmbë
  • Djersitje e jashtëzakonshme

Pas operacionit, mund të vihen re menjëherëndryshimet. Lëkura do të jetë më e shndritshme, më e fortë, dhe më e shëndetshme.

Gjithashtu, në varësi të personit mund të ekzistojnë ndryshime të konsiderueshme te vrimat e puçrrave.

Sa seanca duhen?

Çdo seancë zgjat rreth 30 deri në 45 minuta. Në varësi të personit, përgjithësisht është dy seancave çdo muaj.

Kush mund të marrë një trajtim Radiofrekuence të pjesshme?

Cilido mbi 18 vjeç ka të drejtë për këtë trajtim.

Kush nuk mund të marrë një trajtim Radiofrekuence të pjesshme?

Personat që vuajnë nga epilepsia, kanceri, apo personat me ndonjë lloj infeksioni. Personatqë kanë një stimulues kardiak nuk mund të marrin trajtimin me Radiofrekuenca të pjesshme.

Cilat janë përfitimete këtij operacioni?

Në këtë operacion, për aq kohë sa pacienti i kushton vëmendje zonës së trajtuar, mund të vazhdojë jetën e përditshme normalisht më pas.

Si fillim zona do t’i skuqet, por nuk do të ketë asnjë shenjë.
Trajtimi me gjilpëra të arta mund të bëhet në çdo sezon dhe nuk kufizon stilin tuaj të jetës.