Ka shumë faktorë që përcaktojnë aftësinë tuaj për një operacion të transplantimit të flokëve. Mosha juaj, përshtatshmëria e zonës së donatorit tuaj, shkalla e rrallimit dhe / ose lloji i modelit tuaj të humbjes së flokëve janë disa nga këta faktorë. Sidoqoftë, ekziston një faktor shumë më i rëndësishëm dhe është gjendja juaj mjekësore. Ne e dimë që shumë njerëz vuajnë nga kushte të tilla si presioni i lartë i gjakut, diabeti dhe sëmundjet kardiake. Por, a ndikojnë këto kushte në operacionin e transplantimit të flokëve dhe nëse po, si?

Pra, a mund të kenë pacientë me këto kushte të përmendura transplantim flokësh? Përgjigja për këtë pyetje ndryshon në varësi të gjendjes nga e cila vuan pacienti.

Në rastin e presionit të lartë të gjakut, pacientët duhet së pari të kërkojnë këshillën e mjekut të tyre. Nëse ata mund të marrin miratimin e mjekëve të tyre, atëherë do të jetë e sigurt për ta që të bëjnë një transplant flokësh. Por është shumë e mundur që ato të marrin disa ilaçe në mënyrë që të mbajnë nën kontroll presionin e gjakut gjatë operacionit. Kjo sigurisht që do të jetë shumë e dobishme si për pacientin ashtu edhe për kirurgun që kryen operacionin.

A është bërë transplantimi i flokëve për pacientët me diabet?

Eshtë e ndërlikuar t’i përgjigjemi kësaj pyetjeje për pacientët me diabet. Të gjithë e dimë se operacioni i transplantimit të flokëve është shumë i sigurt. Mund të kryhet te njerëzit në moshë të caktuar me një shkallë të caktuar të tufës. Por nëse personi, i cili dëshiron të ketë një transplant flokësh, vuan nga diabeti, ai ose ajo duhet së pari të këshillohet me mjekun e tij. Nëse mjeku i tyre nuk sheh ndonjë problem, atëherë ata duhet të këshillohen me kirurgun e tyre për transplantin e flokëve. Arsyeja pse kjo është e rëndësishme është se secili pacient me diabet përdor doza të ndryshme të ilaçeve të ndryshme si një trajtim për kushtet e tyre.

Kjo për shkak se niveli i sheqerit në gjakështë i ndryshëm për secilin pacient. Disa ilaçe që përdorin pacientët mund të hollojnë gjakun e tyre, dhe kjo mund të shkaktojë rrezik gjatë operacionit. Pra, pacientët që përdorin ilaçe me këtë efekt nuk këshillohen të bëjnë transplantin e flokëve. Nëse nuk ka probleme dhe mjekët aprovojnë operacionin megjithatë, pacientët mund të bëjnë një transplant flokësh me kusht që sheqeri i tyre në gjak të mbahet në nivele të sigurta me ndihmën e ilaçeve.

A kryhet transplantimi i flokëve te pacientët që vuajn nga sëmundjet e zemrës?

Përgjigja e kësaj pyetjeje për pacientët me sëmundje kardiakeështë gjithashtu pak e komplikuar. Nuk rekomandohet që ata që kanë bërë operacione kardiake të bëjnë një transplant flokësh. Sidoqoftë, nëse kardiologu i pacientit konstaton se është i sigurt, atëherë pacienti mund t’i nënshtrohet këtij operacioni. Pra, është e rëndësishme që së pari të konsultoheni me kardiologun tuaj.

A është bërë transplantimi i flokëve në pacientët e hepatitit C, HIV dhe hemofili?

Përveç këtyre sëmundjeve që kemi përmendur, duhet patjetër të theksohet se pacientët që kanë hepatit C, HIV dhe hemofili nuk mund të bëjnë transplantim të flokëve. Pacientët me Hepatit B, megjithatë, mund të bëjnë transplantim të flokëve ashtu siç dëshirojnë.

Eshtë thelbësore që të informoni kirurgun tuaj të transplantit për kushtet nga të cilat vuani. Fshehja e kushteve mjekësore mund të ketë pasoja vdekjeprurëse.