Ashtu si çdo operacion tjetër që përfshin prerje ose depërtime nën lëkurë, operacioni i transplantimit të flokëve gjithashtu ka disa efekte të mundshme të vogla. Plagët janë një nga këto çështje të mundshme që mund të përjetoni pasi keni bërë një transplant flokësh, veçanërisht në ditët e para.

Të keni plagë në kokën tuaj pas një operacioni për transplantin e flokëve nuk është diçka për të cilën duhet të shqetësoheni. Është diçka normale pas një operacioni të transplantimit të flokëve.

Pse shfaqen koret (cikatriçet) pas operacionit të transplantimit të flokëve?

Metoda FUE (Nxjerrja e njësisë folikulare) në transplantimin e flokëve zbatohet duke nxjerrë gjëndrat e flokëve në graft nga zona e donatorëve. Pasi të keni bërë shartimet i vendosim në një solucion të veçantë që mban gjendrat e flokëve, atëherë gjëndrat e flokëve futen në zonën e synuar.

Kjo metodë përdor mikro shpime për të nxjerrë gjëndrat e flokëve nga zona e donatorëve dhe për t’i implantuar ato në vendet ku shfaqet tullacëria. Megjithëse nuk përfshin ndonjë prerje apo prerje të mëdha ka ende plagë shumë të vogla mbi donatorin dhe zonën e synuar. Prandaj të kesh gjakderdhje të vogël në të dyja këto zona është diçka normale. Pas ndalimit të gjakderdhjes, skelat do të formohen në lëkurën e kokës dhe zonën e dhuruesit. Do të duhet një kohë e shkurtër që të zhduket plotësisht nëse zbatohen të gjitha udhëzimet dhe merrni kujdesin e duhur.

Si bien koret (cikatriçet) pas transplantimit të flokëve?

Nëse bëni kujdesin e nevojshëm për zonën e operacionit dhe ndiqni udhëzimet e dhëna nga mjeku juaj, do të jetë e lehtë për ju të humbni koret pas operacionit të transplantimit të flokëve. Për shembull, aplikimi i locionit si për donatorin ashtu edhe për zonën e implantuar është një nga gjërat që duhet të bëni.

Larja e parë e flokëve pas transplantimit të flokëve do të zvogëlojë në masë të madhe sasinë e plagëve që keni në fushën e operacionit. Nëse pacienti dëshiron të zvogëlojë kohën e nevojshme për të hequr qafe gërvishtjet, është e mundur me një kujdes të duhur dhe të kujdesshëm.

Duhet të shmanget përdorimi i metodave të ashpra si gërvishtjet e plagëve për t’i detyruar ato të bien. Koret duhet të bien natyrshëm, përndryshe pacienti do të ketë rrezik të dëmtojë zonën e transplantimit, duke ulur efektivitetin e të gjithë operacionit.

Sa ditë duhet që koret (cikatriçet) të bien plotësisht?

Duhet të kemi në mendje se koret janë një shenjë e procesit të shërimit. Ju nuk duhet ta nxitoni këtë proces duke përdorur metoda të panumërtuara. Për një pacient normal që nuk ka ndonë veçori të veçanta që ngadalësojnë formimin e koreve, ato duhet të fillojnë të bien ngadalë 6 ditë pas operacionit dhe në 10 deri në 12 ditë ato duhet të zhduken plotësisht. Gjatë këtij procesi, duhet të shmangni trazimin e koreve dhe të ndiqni të gjitha hapat që ju jepen nga mjeku.