Sot operacionet e transplantimit të flokëve janë një praktikë shumë e zakonshme për të luftuar humbjen e flokëve dhe problemet e tullacërisë. Por ka ende shumë pyetje që njerëzit që po marrin ne konsideratë për të bërë një transplant flokësh me cilësi të lartë . Disa nga këto pyetje përfshijnë tema që kanë të bëjnë me procesin pas transplantimit të flokëve. Pyetje të tilla si “Kur fillojnë flokët e transplantuar të rriten?”.

Kjo është një pyetje shumë e arsyeshme sepse është e natyrshme të pyesni se kur do të filloni të shihni efektet e dukshme të transplantimit të flokëve që ju bënë të zgjidhni këtë zgjidhje të përhershme për problemin tuaj të humbjes së flokëve. Flokët e transplantuar do të fillojnë të rriten menjëherë pas operacionit nëse gjëndrat e flokëve të transplantuar nuk kanë mbijetuar për shkak të kujdesit të gabuar ose dështimit të mjekut të klinikës së transplantit të flokëve.

Por vetëm sepse flokët tuaj do të fillojnë të rriten menjëherë pas procesit të operimit të transplantimit të flokëve, nuk do të thotë që do të arrijë menjëherë nivelin e rritjes dhe pamjen e normës tuaj natyrore. Do të ketë disa hapa që duhet të ndiqni dhe disa procese që do të kaloni. Do të duhen rreth një vit që flokët tuaj të transplantuar të rriten ashtu si flokët tuaj natyralë.

Ndërsa koha e këtij procesi mund të ndryshojë nga një person tek tjetri, vërtetohet se ky cikël mund të zgjasë më shumë për shkak të faktorëve të listuar më poshtë.

  • Cilësia e gjëndrave të flokëve të transplantuar
  • ushqimi i pamjaftueshëm
  • traumat në kokë në dy javët e para pas transplantimit të flokëve
  • faktorë të tjerë mjedisorë.

Procesi i shokut të humbjes së flokëve

Procesi i humbjes së flokëve nga shoku është vetëm një nga ata që do të përjetoni 1 muaj pasi ju keni bërë transplantin e flokëve. Fillon pasi procesi i formimit te koreve që formohen në skalpin e  kokës dhe graftet e transplantuara fillojne të adaptohen në zonën e re ku transplantohen rishtazi. Por kjo nuk është asgjë për tu shqetësuar sepse është një shenjë që procesi shërimit ka filluar pas operacionit të transplantimit të flokëve, kjo humbje e flokëve quhet edhe “humje e përkohshme e flokëve” pasi është një proces i përkohshëm.

Procesi i rritjes së flokëve pas operacionit të transplantimit të flokëve

Pas përfundimit të procesit të humbjes së flokëve nga shoku, gjëndrat e flokëve të transplantuar rishtazi fillojnë ngadalë të rriten. Procesi zakonisht ndodh në muajin e dytë pas transplantimit të flokëve. Në muajin e 4 pas operacionit, fillesat e flokëve fillojnë të rriten shumë më tepër, kur të arrini muajin e 6-të, 50% deri 80% e flokëve të transplantuar do të fillojnë të rriten. Do të bëhet shumë më e lehtë të dalloni ndryshimin me sy të lirë.

Por koha kur flokët e transplantuar fillojnë ciklin e saj natyror është muaji i 8 pas operacionit. Kjo është koha kur gjëndrat e flokëve fillojnë të bëhen më të trasha dhe më të dendura. Dhe pas 12 muajsh, flokët e transplantuar do të rriten ashtu si flokët tuaj natyral me pamjen e saj natyrale dhe ritmin e rritjes. (përveç nëse ka pasur komplikime që mund të dëmtojnë suksesin e operacionit)