Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Kujdes profesional për lëkurën

Kujdes profesional për lëkurën

Çfarë është Kujdesi profesional për lëkurën?

Kujdesprofesional për lëkurën është një trajtim i cili përbëhet pastrimi i lëkurës, pastrimi i pikave të zeza dhe pastrimi poreve.

Cili është qëllimi i tij?

Qëllimi kryesor është që të keni lëkurë të pastër. Më pas, mund të trajtohen probleme të tjera të lëkurës nëse është e nevojshme.

Kush mund të marrë kujdes lëkure?

Kushdo mbi 20 vjeç mund të marrë kujdes lëkure. Sa më herët të filloni të merrni kujdes të rregullt lëkure, aq më e shëndetshme do të jetë lëkura juaj teksa vitet kalojnë.

Kush duhet të marrë kujdes lëkure?

Veçanërisht,

 • Njerëzit pa gjumë të rregullt.
 • Njerëzit të cilët kanë punë stresuese.
 • Konsumatorët e alkoolit ose duhanit.
 • Ata që jetojnë në qytetetë mëdha metropolitane dhe janë të ekspozuar ndaj ajrittë ndotur.

Përveç këtyre, Duhet gjithashtu të marrin kujdes lëkure rregullisht personat me ndryshime të papritura hormonale dhe ata që janë të ekspozuar ndaj diellit shumë më tepër se ç’duhet.

Cilat problemet zgjidhen me kujdes lëkure?

 • Hidratimi i lëkurës
 • Heqja e njollave të lëkurës
 • Parandalimi apo trajtimi puçrrave
 • Pastrimi poreve
 • Trajtimi i lëkurëssë yndyrshme
 • Trajtimi i lëkurës të thatë
 • Kujdesi kundër rrudhave të lëkurës
 • Rivendosja e qarkullimit të gjakut në të gjithë lëkurën

Kujdesi për lëkurën e thatë

Lëkura e thatë ju tregon më të plakur shumë herët. Për shkak të kësaj, qëllimi kryesor në kujdesin e lëkurës së thatë është hidratimi lëkurës. Pas hidratimit do të zgjidhen edhe probleme të tjera të lëkurës.

Kujdesi për lëkurën e kombinuar

Në lëkurat e kombinuara, lipoidoza ndodh në zonën T dhe nofull. Gjatë trajtimit nuk kërkohet asnjë përpjekje e veçantë përveç një proçedure normale. Lëkura është pastruar, hidratuar, dhe problemet e lëkurës janë zgjidhur.

Kujdesi për lëkurën e yndyrshme

Në lëkurat e yndyrshme, lipoidoza ndodh në çdo pjesë të lëkurës. Për ta parandaluar, aplikohet një metodë për pakësimin e qelizave të dhjamosura dhe lëkura kthehet në normalitet.

Pas kujdesittë lëkurës

Pas kujdesit të lëkurës, mund t’i vëreni direkt dobitë. Lëkura juaj do të duket më e shëndetshme, më e ndritshme dhe më e bukur. Megjithatë, duhet të pini ujë rregullisht dhe të qëndroni larg nga cigaret dhe alkooli nëse dëshironi të ruani kohëzgjatjen e përfitimeve të kujdesit të lëkurës.

Sa kohë duhet për të parë rezultatet?

Kjo varet nga mënyra; megjithatë, zakonisht duhen vetëm 20 minuta deri në 1 orë.

Sa shpesh duhet t’i nënshtroheni kujdesit profesional të lëkurës?

Nuk duhet të prisni që lëkura juaj të ketë nevojë për kujdes menjëherë. Mund ta bëni sa herë të doni. P.sh., një herë në çdo dy javë do të ishte mirë. Kjo mund të shkojë edhe deri në një herë në muaj, nëse doni.