Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Zmadhimi dhe zvogëlimi i ijeve

Zmadhimi dhe zvogëlimi i ijeve

Historikisht, ijet kanë qenë gjithmonë veçanërisht të rëndësishme për estetikën e formës femërore. Ijet e bukura dhe të buta janë zgjedhur në mënyrë preferenciale nga burrat, njëlloj si në kohët e lashta – padyshim për shkak të treguesve të tyre të pjellorisë. Me ije të mira, një grua do të tërheqë gjithnjë e më shumë vëmendje, diçka që të gjitha gratë kanë luftuar për gjatë historisë. Nga Egjipti i lashtë, në Romë, në Evropën e Rilindjes  shohim shembuj të panumërt të ijeve që theksohen tek gratë përmes artit dhe shkrimeve.

Në të kaluarën, ijet u theksuan duke marrë mish nga vithet dhe duke e zhvendosur në zonën e ijeve – zakonisht përmes ndihmës së korzave dhe veshjeve. Megjithatë, duke përdorur teknologjinë moderne, është mundësuar operacioni për të rritur (ose ulur) përmasat e ijeve. Ka metoda të shumta me të cilat mjekët e specializuar mund t’i kryejnë këto operacione. Këto përfshijnë injektimin e indeve dhjamore nën lëkurë, shtimin e silikonit në zonat e dëshiruara, ose transplantimin e dhjamrave ekzistues nga një zonë në tjetrën.

Kushdo që dëshiron të ketë zgjerimin ose zvogëlim ijesh duhet të konsultohet me një specialist i cili do ta informojë atë për teknikën më të përshtatshme për trupin e tij/saj. Për të përcaktuar këtë mund të bëhet një testim.

Meqenëse operacioni kryhet nën anestezi të përgjithshme, dikush që i nënshtrohet kirurgjisë kozmetike të ijeve thjesht do të zgjohet pas proçedurës me ijet e dëshiruara. Mund të ketë një qëndrim të shkurtër në spital pas zgjimit për të siguruar që anestezia të jetë konsumuar në mënyrën e duhur, por pacientët largohen brenda disa orësh. Do të ketë një periudhë prej tre deri në gjashtë javësh pas operacionit që pacientit do t’i duhet të veshë një korse të posaçme, e cila mban ijet e reja në vend.

Pas operacionit, i tërë proçesi i shërimit është vetëm 3-6 ditë. Pas kësaj kohe, nuk do të ketë gjurmë të operacionit në ije ose vithe. Por formimi i plotë dhe qëndrueshmëria e ijeve të reja dhe reduktimi i ënjtjes mund të zgjasin deri në gjashtë muaj. Nuk duhet të ketë pothuajse fare rrezik  komplikimesh te ky operacion – është një proçes jashtëzakonisht i shpejtë dhe i lehtë për t’iu nënshtruar, dhe mund të kryhet në mënyrë të barabartë si nga meshkujt edhe nga femrat.