Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Rinoplastika

Rinoplastika

Rinoplastika është emri i dhënë për rregullimet kirurgjikale dhe kirurgjinë kozmetike të hundës (shpesh referuar si një “punë hunde"). Proçedura shpesh është më shumë sesa thjesht estetike, ashtu siç kryhet edhe në rastet kur struktura e hundës shkakton vështirësi në frymëmarrje, gërhitje ose përtypje me gojën e mbyllur. Sidoqoftë, struktura kërpudhore e hundës mund të riformohet në çdo strukturë të dëshiruar dhe pacienti do të shohë përmirësim si në pamjen e tij ashtu edhe në shëndetin e tij të frymëmarrjes.

Proçedura kryhet nën anestetikë të përgjithshme për shkak se hunda është një zonë kaq e ndjeshme sa duhet të shmanget çdo ndërlikim që del nga pacienti pasi zgjohet. Testimi i aftësisë së pacientit për të marrë anestetikën dhe strukturën e fytyrës së tij duhet të kryhen paraprakisht. Këto teste do të kryhen nga mjeku juaj dhe ju do të merrni trajtimin më efektiv në bazë të tyre si rezultat.

Gjatë një rinoplastike, kocka e hundës rimodelohet sipas dëshirave tuaja duke përdorur teknika moderne kirurgjikale. Deformimi i kësaj strukture kockash gjithashtu mund të korrigjohet, qoftë për shkaqe shëndetësore ose për arsye estetike (p.sh., në rast se thyhet hunda nga një aksident). Komplikimet gjatë operacionit janë shumë të rralla, dhe kryhen shumë shpesh nga një numër shumë i madh kirurgësh.

Brenda disa orëve pas operacionit, pacienti duhet të jetë në shëndet të plotë dhe mund të largohet nga klinika ose spitali, megjithëse shpesh këshillohet që pacienti të qëndrojë aty për një ditë. Kjo do të varet nga specifikat e secilës situatë. Meqenëse kjo proçedurë është kaq e famshme, duhet të siguroheni që merrni trajtimin më të mirë nga ekspertët dhe profesionistët, por ka aq shumë prej tyre sa nuk duhet të ketë shqetësoheni shumë për këtë.

Metodat e vjetra të rinoplastikës nuk ishin aq efektive, ose ishin vetëm të përkohshme. Sidoqoftë, praktikat më të avancuara të kirurgjisë tani janë të disponueshme për të gjithë, dhe tani mund të keni përgjithmonë hundën që dëshironi. Kjo vlen edhe për një sistem të shëndetshëm të frymëmarrjes.