Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Liposuktion

Liposuktion

Liposuktioni është një nga operacionet më të zakonshme të kryera te gratë në SHBA dhe Evropë. Proçedura është quajtur kështu pasi ajo që bëhet është thithja e dhjamrave nga zonat e padëshiruara në trup. Largimi i dhjamit mund të bëhet për shkaqe estetike ose shëndetësore, pasi dhjami shihet shpesh si jo tërheqës dhe  gjithashtu i pashëndetshëm. Ky operacion mund t’ju dobësojë, por nuk duhet të përdoret si një zgjidhje e shpejtë dobësimi. Shumica e mjekëve do t’u kërkojnë pacientëve të tyre që të dobësohen me rrugë të tjera tradicionale para se t’i drejtohen kësaj metode.

Liposuktioni mund të kryhet në shumë seanca ose në një të vetme. Kjo do të varet nga sasia e dhjamit të hequr, pasi sasia e një seance është e kufizuar. Largimi i sasive të mëdha nga trupi në të njëjtën kohë mund të ketë efekte të rëndësishme shëndetësore të dëmshme, kështu që nëse hiqen sasi të mëdha, doktorët duhet të këmbëngulin gjithnjë që të bëhet me shumë seanca.

Por ndryshe nga disa besime popullore, liposuktioni nuk është operacion i rrezikshëm. Nuk do të ketë shenja, nxirje ose dëmtime të përhershme në zonat nga të cilat hiqet dhjami. Mund të ketë një formim të përkohshëm të hematomës, por falë teknikave moderne kjo është zvogëluar shumë krahasuar me më parë. Disa nxirje të përkohshme mund të jenë të pranishme, por përsëri, kjo nuk duhet të vazhdojë për më shumë se disa javë. Nëse më pas ndihet dhimbje ose mpirje, ajo do të jetë minimale dhe duhet të zhduket përfundimisht.

Pas operacionit, për të përshpejtuar proçesin e shërimit, mjeku do të rekomandojë që për një periudhë 3-4 javore të përdoret një korse për të mbajtur mishin në vend. Kjo do t’ju ndihmonte të shëroheshit më shpejt.

Liposuktioni shpesh është temë debatesh dhe thashethemesh prej famës që ka marrë. Në të vërtetë, kjo është një proçedurë shumë e lehtë dhe e drejtpërdrejtë që mund të kryhet nga shumë mjek kompetent. Nuk do të ketë komplikime të përhershme, dhe për sa kohë doktori e miraton për ju, liposuktioni mund të përmirësojë ndjeshëm jetën tuaj.