Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Abdominoplastia

Abdominoplastia

Gjatë një abdominoplastie nxirren dhjamrat e tepërt nga barku, riparohen indet e përkulur, dhe indi i mbetur dhjamor shtrëngohet mbi murin abdominal për të korrigjuar strukturën e zonës. Kjo proçedurë shtrënguese është më së shumti e kërkuar nga femrat, por mund të kryhet edhe nga meshkujt.

Kjo proçedurë është shumë e dobishme për ata që kanë marrë  liposuktion ose që kanë humbur kohët e fundit një sasi peshe të konsiderueshme në një kohë të shkurtër, pasi heq mishin dhe lëkurën e varur nga zona e barkut. Ajo gjithashtu korrigjon çdo deformim ose anomali në zonën e barkut. Në lidhje me këtë operacion mund të kryhet liposuktioni.

Me një abdominoplastikë, është e mundur që të keni stomakun e sheshtë e të bukur që dëshironi. Para operacionit, barku juaj do të krahasohet me rezultatin e dëshiruar, nëpërmjet fotografive ose skicave, dhe testimi kryhet për të përcaktuar mënyrën më të mirë për të arritur transformimin. Sapo të kryhet ky testim, operacioni mund të kryhet nën anestezi të përgjithshme. Në përgjithësi nuk ka aspak komplikime, përveç atyre që janë të pranishme për çdo operacion nën anestezi, ndaj proçedura nuk duhet të zgjasë më shumë se një deri në dy orë.

Ndërsa kryesisht kirurgjia kozmetike, mund të kryhet edhe abdominoplastika për të përmirësuar qarkullimin dhe funksionimin e organeve të brendshme në bark. Dhjami i tepërt ose i gjendur gabimisht dhe indet dhjamore mund të ngushtojnë ose pengojnë rrjedhën e shëndetshme të gjakut ose substancave të tjera trupore në atë zonë.

Pas operacionit, pacienti duhet të qëndrojë në spital për disa ditë. Pas ditës së dytë, pacienti inkurajohet që të ngrihet dhe të lëvizë për të stimuluar qarkullimin dhe që të kthehet në rutinë e tij/saj të zakonshme. Dhe pas rikthimit në shtëpi, pacienti duhet të pushojë për disa ditë përpara se t'i rikthehet  aktiviteve që kërkojnë forcë. Gjithashtu, për disa javë, rekomandohet shmangia e përplasjes ose presionit në stomak.