Transplanti i flokëve është një zgjidhje që shumica e njerëzve që vuajnë nga humbja e flokëve dhe problemet e balancës. Mund të zgjedhë si masë të përhershme për flokët e tyre të shëndetshëmqë të rriten përsëri në një mënyrë shumë të natyrshme. Shumica e njerëzve janë të përshtatshëm për operacionin e transplantimit të flokëve, vetëm pacientët që kanë probleme shëndetësore nuk janë të përshtatshme për këtë operacion.

Edhe pse operacioni i transplantimit të flokëve ka efekte anësore shumë të vogla pas operacionit, ekzistojnë disa hapa thelbësorë që duhet të ndiqen derisa zona e operuar të shërohet plotësisht. Nëse pacienti ndjek të gjitha udhëzimet e mjekut pas operacionit për transplantin e flokëve, atëherë ai ka një rrezik shumë të ulët të përballjes me rezultate të padëshiruara pas operacionit të transplantimit të flokëve. Java e parë pas operacionit të transplantimit të flokëve është periudha e cila kërkon më shumë vigjilencë, pasi koka juaj është në gjendjen e saj më të ndjeshme në këtë periudhë kohore.

Cfarë duhet të shmangni në tre ditët e para pas transplantimit të flokëve?

Pasi të ketë përfunduar operacioni i transplantimit të flokëve, zona e dhuruesit (zakonisht pjesa e pasme e qafës) është me fashë për mbrojtjen e zonës nga rreziku i infeksionit, por zona e transplantuar ka mbetur pa fashë. Pacienti nuk ka pse të qëndrojë në spital pas operacionit të transplantimit të flokëve pasi operacioni kryhet nën anestezi lokale. Nuk ka asnjë rrezik që pacienti të kthehet në shtëpi direkt pas operacionit të transplantimit të flokëve.

Sidoqoftë, në tre ditët e para pas operacionit, duhet të mbani mend se koka juaj është shumë e ndjeshme, nëse nuk doni të minoni rezultatet e operacionit, duhet të shmangni disa veprime të caktuara. Për shembull, nuk duhet të lani flokët tuaj në asnjë rrethanë, nuk duhet të vishni kapele të ngushta, ose çfarëdo lloj veshje dhe duhet të mbroni kokën tuaj nga marrja e traumave.

Ju gjithashtu duhet të bëni një pushim nga kryerja e aktiviteteve të lodhshme fizike. Këto aktivitete përfshijnë të bëjnë sport ose ushtrime, marrëdhënie seksuale dhe gjithçka tjetër që kërkon shumë lëvizje të trupit dhe përpjekje fizike.

Cfarë ndodh pas 3 ditëve të para?

3 ditë pas operacionit të transplantimit të flokëve, mjeku i vesh plagët për herë të parë. Pas kësaj, ata e çojnë pacientin në një banjë të veçantë në klinikë për larjen e parë pas operacionit. Rekomandohet të lani flokët tuaj për herë të parë në klinikën e transplantit të flokëve. Nëse keni ndërmend ta bëni atë në shtëpi duhet të kërkoni nga mjeku juaj që t’ju udhëzojë; jini shumë të kujdesshëm gjatë gjithë procesit të larjes. Skalpi juaj po shërohet vetëm pas operacionit të transplantimit të flokëve. Cdo gjë që gabon ka mundësinë të minojë efektivitetin e tërë operacionit.

Ju gjithashtu duhet të jeni të kujdesshëm në lidhje me gërvishtjet që formohen në lëkurën e kokës tuaj pas operacionit të transplantimit të flokëve. Gërvishtja e tyre ose detyrimi i tyre që të bien para se të bëhen gati të bien gjithashtu mund të dëmtojë suksesin e operacionit. Mos harroni se formimi i plagëve në çdo plagë është një shenjë e procesit të shërimit në atë zonë; lënia e koreve që të bien natyrshëm është gjëja më e shëndetshme për të bërë.