Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Heqja Qimeve me Lazer

Heqja Qimeve me Lazer

Çfarë është Heqja qimeve me lazer?

Heqja e qimeve me lazer është një metodë për të hequr përgjithmonë qimet në zona të caktuara. Si meshkujt edhe femrat mund t’i nënshtrohen heqjes së qimeve me lazer. Në këtë proçedurë, një specialist e bën punën manualisht dhe synon heqjen e rrënjëve të qimeve.

Si funksionon Heqja qimeve me lazer?

Rrezet e lazerit dërgohen te rrënjët e flokëve dhe ato rreze ngrohin zonën. Nga nxehtësia e vendosur saktë, rrënjët e qimeve dobësohen dhe nuk rriten më. Pas çdo seance, rrënjët e dobëta të qimeve dobësohen gjithnjë e më shumë dhe përfundimisht humbasin plotësisht aftësitë e tyre funksionale. Para heqjes së qimeve me lazer, qimet duhet të mbeten vetëm për një muaj, dhe jo të prehen ose të këputen.

Kush mund t’i nënshtrohet Heqjes së qimeve me lazer?

Çdokush mbi 14 vjeç mund t’i nënshtrohet heqjes së qimeve me lazer. Megjithatë, pajisjet nuk mund të dallojnë shumë qartë qimet e verdha, që do të thotë se mund të kërkohen më shumë seanca për njerëzit që heqin flokët e verdha. Për këtë arsye duhet të përcaktohen paraprakisht lloji dhe ngjyra e flokëve. Raporti i një dermatologu duhet të jetë i dobishëm për ju dhe për rezultatet që do të merrni.

Sa seanca duhet të kryej?

Situatat hormonale ndikojnë proçesin, por varet edhe nga personi. Seancat zgjasin nga 3 deri në 6 javë dhe zakonisht duhen 8 seanca për të hequr krejtësisht qimet. Qimet nisin të bien pas 3 seancash.

A ka dhimbje gjatë seancave?

personat që rruhen më rrallë raportuan se ndjenin pak dhimbje. Nëse ndjeni dhimbje gjatë proçesit, mund ta raportoni kollaj tek specialistët tuaj dhe ata do ta ndreqin atë për ju, duke rregulluar ngrohjen.

Është e përhershmeHeqja e qimeve me lazer?

Ndikon drejtpërdrejt rrënjët e qimeve duke dobësuar rrënjën dhe duke mos e lejuar të rritet. Në afro 8 seanca mund të humbni përgjithmonë qimet.

Cilat janë përfitimet e heqjes së qimeve me lazer?

  • Është pa dhimbje.
  • Nuk ka shenja të përhershme pas operacionit.
  • Mund të zbatohet kudo në trupin tuaj pa rrezik.
  • Ajo është mëse ideale për qimet që rritet përbrenda.
  • Është e përhershme kështu që përfitimet e saj janë të përjetshme.
  • Është një metodë sterile pasi nuk ka asnjë kontakt fizik përveç një lazeri.

Çfarë gjëje duhet t’i kushtojë vëmendje pas trajtimit?

Ekspozimi i drejtpërdrejtë në diell mund t’ju shkaktojë pika. Ndaj, pas trajtimit, rekomandohet të qëndroni larg diellit për sa kohë të jetë e mundur. Nëse mundeni, planifikoni që seancat tuaja të kryhen në mbrëmje.

Gjithashtu, nuk rekomandohet të nxiheni pas operacionit. Për shkak të kësaj, heqja e flokëve me lazer duhet të bëhet në dimër, nëse është e mundur.

Nëse keni nevojë të dilni jashtë në diell gjatë periudhës së heqjes së flokëve me lazer, aplikoni krem fortë dielli për të pakësuar ndikimin e diellit në trupin tuaj.

Përveç këtyre gjërave, mos harroni se klinika/spitali juaj dhe specialisti juaj janë shumë të rëndësishëm për rezultatet e proçedurës së depilimit me lazer.