Transplantimi i flokëve është një proces delikat. Kërkon mendimin dhe kujdesin tuaj dhe kirurgun si dhe personelin e klinikës që nga fillimi deri në fund. Por puna juaj vazhdon pas operacionit.

Periudha e shërimit kërkon kujdesin tuaj maksimal. Duhet të jeni të kujdesshëm gjatë 2 javëve të para, veçanërisht gjatë 3 ditëve të para. Por aksidentet mund të ndodhin dhe ju mund të përplasni kokën pasi keni bërë një transplant flokësh. Pra, si ndikon një goditje në kokë në rezultatet e tuaja? A dëmtohen flokët tuaj të ri të transplantuar? Cfarë mund të bëni për të mos marrë një gungë në kokë? Le të shqyrtojmë përgjigjet e këtyre pyetjeve në këtë artikull që kemi përgatitur për ju.

Situatat Më të Zakonshme ku Njerëzit Marrin një Goditje në Kokë pas një Transplantimi të Flokëve

Nëse keni kontrolluar forume për këtë çështje, me siguri keni parë që shumë njerëz kanë disa shqetësime në lidhje me këtë. Shumica e këtyre njerëzve përplasin kokën në të njëjtën ditë kur zhvillohet operacioni. Kjo mund të duket pak interesante por ka disa arsye pas saj.

Operacioni i transplantimit të flokëve zgjat rreth 6 deri në 8 orë. Kjo mund të jetë e lodhshme edhe për pacientët. Për më tepër, kirurgët përdorin anestezi lokale gjatë operacionit dhe efektet e tij mund të zgjasin pas operacionit. Kjo mund të jetë mjaft çorientuese për pacientin. Nëse kombinoni mungesën e gjumit me këta faktorë, me siguri do të mendoni se është pak normale që njerëzit të përplasin kokën ditën e parë.

Eshtë gjithmonë e sigurt të sillni një mik me vete. Por ka raste të tjera kur njerëzit tundin kokën si gjatë ushtrimit, marrëdhënieve seksuale dhe gjumit. Kujdes nga këto raste dhe përpiquni të shmangni ushtrimet dhe marrëdhëniet seksuale ose të paktën të veproni në përputhje me rrethanat. Merrni masa paraprake para se të flini dhe përdorni jastëk shtesë nëse është e nevojshme.

Si Ndikon në Rezultatet Tuaja?

Duhen të paktën 10 ditë para se folikulat e juaj të sapokontrolluar të përshtaten në mjedisin e tyre të ri. Cdo goditje që mund të merrni gjatë kësaj periudhe mund të ketë pasoja të këqija. Ju mund të humbni disa ose shumë nga gjëndrat tuaja në varësi të forcës së goditjes. Zona e marrësit tuaj mund të rrjedh gjak. Kjo është veçanërisht e rrezikshme pasi gjaku do të dalë nga kanalet e hapura për folikulet e donatorëve. Folikulat e dhuruesit tuaj mund dhe do të shkëputen nga skalpi juaj me gjakun që derdhet.

Gunga të vogla nuk ndikojnë në rezultatin shumicën e kohës. Nëse koka juaj nuk ka gjakrrjedhje  pas përplasjes, ju ndoshta jeni të sigurt. Por nëse koka juaj filloi të rrjedh gjak pas goditjes, atëherë rreziku për dëmtim është i lartë.

Duhet të kemi parasysh që efektet nuk janë gjithmonë të menjëhershme. Disa pacientë pësojnë humbje të flokëve ditën kur godasin kokën. Por shumicën e kohës, efektet nuk mund të shihen derisa flokët fillojnë të rriten. Nëse shihni disa boshllëqe pasi flokët tuaj rriten, atëherë mund të thuhet se ndoshta është për shkak të goditjes që merrni në kokë.

Nëse keni marrë një goditje në kokë dhe shqetësoheni se mund të ndikojë në rezultatet tuaja, atëherë këshillohuni me dermatologun tuaj. Ju gjithashtu mund të konsultoheni me kirurgun që kreu operacionin tuaj. Kontrollo veten. Gjithashtu përdorni rregullisht ilaçet që mjeku juaj ju ka dhënë. Ju shihni disa boshllëqe pasi flokët tuaj të rriten, atëherë mund të thuhet se ndoshta është për shkak të goditjes që merrni në kokë.