Ekzistojnë disa metoda për të rikthyer flokët e humbur. Një nga metodat më të rëndësishme është transplantimi i flokëve. Sidoqoftë, shumica e njerëzve e ngatërrojnë transplantimin e flokëve me flokët artificialë. Dallimi midis transplantit të flokëve dhe flokëve artificial është i madh. Në të vërtetë, këto dy koncepte nuk janë aspak njësoj. Ka shumë faktorë që shkaktojnë këtë ndryshim. Këtu mund të gjeni një listë të tyre;

Transplantimi i Flokëve dhe Flokët Artificialë

Flokët artificiale janë një zgjidhje e përkohshme. Prandaj, ajo humbet prakticitetin e saj pas ca kohe. Ju mund të hiqni protezën dhe nuk mund ta përdorni përsëri. Transplantimi i flokëve, nga ana tjetër, është një aplikim i përhershëm. Ju mund ta përdorni produktin e kësaj metode gjatë gjithë jetës me lehtësi. Në metodën e protezave të flokëve, flokët nga dikush tjetër përdoren dhe janë plotësisht artificial. Në transplantimin e flokëve, pacientët përdorin gjëndra flokësh. Mjeku merr shartimet nga vetë pacienti.

Duhet të jeni të kujdesshëm ndërsa flini, bëni dush ose shtriheni me flokë artificial. Sidoqoftë, pas transplantimit të flokëve, nuk është e nevojshme të jeni të kujdesshëm gjatë përdorimit të flokëve tuaj. Për më tepër, ju mund të bëni gjithçka pa asnjë shqetësim.

Kur flokët artificialë rriten (një gjatësi e caktuar), mund të shkaktojë humbje të flokëve. Flokët e rënë nuk do të rriten më. Nuk ka ndonjë rast të tillë në metodën e transplantimit të flokëve. Edhe pse ka humbje të flokëve, flokët e e rënë do të rriten përsëri në një periudhë të shkurtër.

Flokët artificiale përgatiten në një kohë të shkurtër. Sidoqoftë, kohëzgjatja e përdorimit është për një periudhë të kufizuar kohore. Transplantimi i flokëve mund të duket si një proces i gjatë në fillim, por flokët janë të përhershëm.

Siç sugjeron emri ka një vështrim artificial për flokët artificialë. Flokët që rriten me transplant flokësh duken natyrale pothuajse të njëjta me flokët origjinal. Përveç kësaj, është e vështirë të stiloni flokë artificialë sipas vijës së flokëve. Sidoqoftë, në transplantin e flokëve, linja e flokëve merret në konsideratë.

Për këto procese, pacienti duhet të marrë një pjesë të këshillave profesionale nga një klinikë. Sidoqoftë, si sugjerim, transplantimi i flokëve është një mundësi më e mirë pasi jep një pamje më natyrale dhe flokë origjinal. Ka shumë avantazhe të transplantit të flokëve. Avantazhi më i madh i transplantit të flokëve është të qenit i përhershëm. Nëse thoni që mund të jem jashtëzakonisht i kujdesshëm, mund të përdorni edhe flokë artificialë.