Humbja e flokëve është një problem i zakonshëm për shumë njerëz. Ndërsa përcaktohet nga faktorët gjenetikë, hormonalë ose mjedisorë, humbja e flokëve mund të fillojë në një moshë të re siç janë vitet e hershme dhe të vazhdojnë gjatë gjithë jetës. Natyrisht, kjo çon në një gamë të gjerë njerëzish që kërkojnë trajtim. Për sa i përket njerëzve, pothuajse, në të gjitha moshat, është e rëndësishme të dini kur të filloni trajtimin i cili shpesh është transplantimi i flokëve në këtë rast.

Teknikisht, çdokush i çdo moshe mund të jetë kandidat për një operacion të transplantimit të flokëve. Sidoqoftë, ekspertët rekomandojnë që të jeni të paktën 21 vjeç, që operacioni të jetë i suksesshëm, por kjo nuk do të thotë se mosha 21 është mosha ideale për të gjithë. Mund të ndryshojë nga personi në person.

Suksesi i Kirurgjisë së Transplantit të Flokëve

Planifikimi është thelbësor që operacioni të jetë i suksesshëm. Në përgjithësi është e vështirë të përcaktohet se cilat zona do të vazhdojnë të hollohen gjatë fazave të hershme. Pra, nëse nuk planifikohet si duhet, mund të përballeni me disa probleme kur bëni transplant flokësh nëse jeni në fazat e hershme të gjendjes suaj. Ju mund të jeni të kënaqur me operacionin në fillim, por humbja e flokëve tuaj ka të ngjarë të vazhdojë deri në moshën 28 vjeç dhe do të humbni flokët në zona të tjera të kokës, gjë që çon në një pamje të padëshiruar dhe disi qesharake. Prandaj, ka të ngjarë të keni një ose dy sesione të tjera për ta kompensuar atë.

Nga ana tjetër, një planifikim i dobët mund të prekë edhe kandidatët që janë në fazat e vona të rënies së flokëve. Rrënjët të cilat furnizohen nga zona e dhuruesit, e cila shpesh është pjesa e pasme dhe anët e kokës, duhet të jenë të mjaftueshme në numër dhe të shëndetshëm gjithashtu.

Zbulimi i shkakut të humbjes së flokëve

Por para se të konsideroni një operacion duhet të jeni të sigurt se shkaku i humbjes së flokëve tuaj nuk është për shkak të faktorëve hormonal ose mjedisor. Ka mënyra të tjera për të korrigjuar ato raste. Pra, ato raste nuk kërkojnë gjithmonë një operacion.

Në thelb, ju mund të bëni një transplant flokësh edhe në moshën 18 vjeç. Mosha nuk është faktori i vetëm për kandidatin e duhur. Shkalla dhe gjendja e rënies së flokëve janë po aq të rëndësishme nëse jo më shumë. Planifikimi dhe parashikimi i zonave në rrezik të tullacit është thelbësore për rezultatet më të mira.

Konsultohuni me dermatologun tuaj për humbjen e flokëve tuaj në asnjë kohë. Mjeku juaj do të përcaktojë nëse jeni një kandidat i vlefshëm për operacionin dhe do t’ju udhëzojë se cilat hapa duhet të ndërmerren për të shmangur qetësimin.