Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Çfarë është Transplantimi i Flokëve Sapphire?

Çfarë është Transplantimi i Flokëve Sapphire?
Në vitet e fundit, zhvillimet teknologjike janë reflektuar në fushën e transplantimit të flokëve dhe hapën rrugën për shumë metoda të reja në trajtimet e humbjes së flokëve.

Procedurat e transplantimit të flokëve të cilat kanë treguar progres dramatik gjatë viteve, janë bërë të realizueshme me metoda minimale invazive dhe pa dhimbje.

Sot, një nga metodat më të rëndësishme të këtyre metodave është Sphphire Hair Transplanttechnique. Kjo teknikë quhet si Sapphire FUE technology pasi proceset e nxjerrjes së njësive folikulare (FUE) kryhen me brisk të veçantë të prodhuara tërësisht nga safiri. Për shkak të veçorisë unike të safirit, e cila përdoret në majë të këtyre blades, tehu nuk humbet mprehtësinë e tij gjatë procesit dhe siguron rezultate të shkëlqyera.

Çfarë bëhet në Transplantin e flokeve Sapphire?

Në procesin e transplantimit të flokëve me teknikën Sapphire, së pari, pajisjet mikro-motorike përdoren për proceset e nxjerrjes nga zona.

Pastaj, në zonën ku do të kryhet transplantimi i flokëve, hapen mikrokanale për vendosjen e folikulave të flokëve të grumbulluara nga zona me thika speciale të cilat kanë safir në majën e tyre.

Ndryshimi më i rëndësishëm që dallon Transplantin e Flokëve të FUE me Sapphire nga metodat e tjera të transplantimit të flokëve është se; është e mundur që të merrni rezultate më të mira duke përdorur bisturi Sapphire të prodhuara posaçërisht që nuk humbasin mprehtësinë e tyre pa marrë parasysh se sa kanale janë hapur për transplantim.

Me përdorimin e bisturive speciale, minimizohet madhësia e kanaleve që janë të hapura për transplantimin e flokëve dhe me këtë mënyrë reduktimi i kores dhe niveli i shërimit rritet në zonën marrëse pas trajtimit.

Avantazhet e nxjerrjes së Njësisë Folikulare (FUE) të kryera me teh Sapphire

Në operacionet e transplantimit të flokëve, ku tehu me metal klasik përdoren në skajet, maja e thikes bëhet e jo e mprehtë gjatë operacionit dhe kjo mund të zvogëlojë cilësinë e operacionit. Teknikat e transplantimit të flokëve me teh Sapphire kanë dalë për të zgjidhur këtë problem. Me një sipërfaqe të qëndrueshme dhe të butë kristali, safiri ka më pak mundësi në humbjen e mprehtësisë në krahasim me metalet konvencionale, duke rritur kështu cilësinë e procesit.

Në fazën FUE të transplantimit të flokëve është me rëndësi të madhe pasi kanalet që janë hapur në këtë periudhë janë shumë të rëndësishme dhe kanë një ndikim të madh në dendësinë, këndin dhe drejtimin e rritjes së flokëve. Në ditët e sotme, mjeti më i avancuar që mund të përdoret në hapjen e këtyre mikro-kanaleve shumë të rëndësishëm janë thikat Sapphire.

Në të njëjtën kohë, hapja e këtyre kanaleve mikro që janë më të veçanta, me bobina me majë Sapphire lejon rezultate më të mira tek njerëzit me humbje të rënda të flokëve, duke minimizuar mundësinë e ndryshimit në shtrirjen e këndeve të flokëve të transplantuara ose rrenjes së flokët pas operacionit.

Një nga avantazhet e ekstraktimit të njësive folikulare të kryera me teh safiri mundësojnë kryerjen e prerjeve të vogla me përmasa 1,0-3,3 mm, të cilat janë të njëjta madhësi me folikulet e flokëve, kështu që mund të hapen edhe më shumë mikro kanale dhe mund të transplantohen folikulat e flokëve më afër njëri-tjetrit.

Për shkak të sipërfaqes së lëmuar, fortësisë, mprehtësisë, qëndrueshmërisë dhe vetive antibakteriale, përdorimi i thikave së safirit minimizon dridhjet gjatë operimit dhe rreziqet e komplikimeve si trauma, dëmtimi i indit të kokës ose infeksioni zvogëlohen dukshëm.

Nxjerrja e Njësisë folikulare Sapphire kundrejt nxjerrjes së Njësisë folikulare klasike

Tipari më i rëndësishëm që dallon thikat Sapphire nga thikat konvencionale çeliku është se thikat Sapphire kanë një sipërfaqe të lëmuar dhe me majë të mprehtë.

Thikat Sapphire, të cilat kanë më shumë mbrojtje antimikrobiale se thikat klasike te çelikut, gjithashtu reduktojnë ndjeshëm rrezikun e infeksionit pas transplantimit të flokëve.

Për shkak të kësaj veçorie të mprehtësisë së safirit, rezultatet e operacionit mund të jenë më me sukses dhe ndërlikimet gjatë operacionit janë më pak dhe procedurat që zbatohen gjatë transplantimit të flokëve mund të jenë në një cilësi shumë më të lartë.

Krahasuar me thikat e çelikut, mprehtësia e thikave Sapphire mundëson mjekun të bëjë injeksion më të vogël të lëngjeve të veçanta që përdoren për të ndarë lëkurën nga skalpi i kokës, duke reduktuar ndjeshëm edemën postoperative.

Në të njëjtën kohë, prerjet e bëra me thikat Sapphire për transplantimin e flokëve janë më të vogla se thikat klasike të çelikut, kështu që rimëkëmbja postoperative e indeve është dukshëm më e shpejtë.