Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Çfarë është Transplantimi i Flokëve DHI?

Çfarë është Transplantimi i Flokëve DHI?
DHI është shkurtesa e implantit të drejtpërdrejtë të flokëve. Kjo metodë nuk ndryshon nga metoda FUE. Kjo është një metodë e avancuar. Kjo metodë kërkon stilolaps “Choi “ për procesin e zbatimit.

Në metodën DHI rrënjët merren me një metodë të veçantë. Kjo është një metodë që nuk kërkon qepje dhe prerje. Në këtë mënyrë, formimi i plagës është parandaluar në zonën e marrjes së flokëve.

Ajo çfarë nevojitet gjatë metodës së transplantimit të flokëve DHI është përdorimi i një stilolaps të veçantë. Ky stilolaps gjithashtu quhet “implanter". Kjo metodë ofron zgjidhjen më të mirë pa përdorur bisturi.

Si funksionon procesi?

Në metodën DHI graftat zakonisht nxirren një nga një. Për shkak të kësaj procesi i nxjerrjes është pak më i gjatë se FUE. Si rezultat i këtij procesit , folikulat ekzistuese të flokëve nuk dëmtohen dhe sigurojnë një pamje të natyrale kur implikohen. Metoda e transplantimit të flokëve DHI është një metodë popullore në mbarë botën.

Nëse ka shumë pjesë te zhveshura në zonën e planifikuar për nxjerrje, fijet e flokëve mund të merren në pjesë të tjera të trupit.

Procedura e Implementimit

Gjatë operacionit kirurgët përdorin implantuesit e disponueshëm. Kjo është një metodë higjienike e transplantimit të flokëve.

Transplantimi i flokëve DHI është një metodë e kryer nën anestezi lokale; pjesët e marra vendosen një nga një. Falë  implanterit çdo gjëndër mund të vendoset në drejtim të veçantë në zonën e linjës së flokëve. Nuk ka nevojë për të krijuar vrima ose prerje para operacionit. Implanteri është i vetmi mjet që duhet përdorur gjatë operacionit.

DHI është një proces shumë i ashpër dhe i gjatë sesa metoda FUE. Gjatë procesit, mjekët duhet të jenë shumë të kujdesshëm dhe të përpiktë.

Procesi i Shërimit

Pas transplantimit të flokëve DHI, koha e copëzimit zgjat 5 ose 6 ditë. Meqenëse nuk ka hapje të kanaleve gjatë operacionit ky proces është shumë i shkurtër krahasuar me metodat e  tjera të transplantimit.

Pas 2 javësh nga operacioni fillon procesi i rrënjes, dhe pas 3 muajve flokët e rinj fillojnë të rriten.

Avantazhet
  • Nuk ka nevojë të rruani kokën.
  • Rrënjët e flokëve futen në 1-2 minuta. Nuk ka nevojë të prisni.
  • Mundësia e dëmtimit të gjendrave të flokëve është shumë e ulët.
  • Rreziku i gjakderdhjes minimizohet.
  • Falë implanterit gjëndrad e flokëve mund të implementohen më lehtë dhe më intensivisht.
  • Meqë pacienti është nën anestezi lokale, ai / ajo do të jetë zgjuar gjatë operacionit.
  • Kjo metodë është e përshtatshme për burrat dhe gratë.
Disavantazhet
  • Kjo metodë zgjat më shumë se metodat e tjera.
  • Kjo metodë është shumë e kushtueshme sepse kërkon mjete të posaçme.
  • Proçesi i Transplantit të Fokëve DHI mund të zgjasë deri në 2 ditë.

Falë metodës inovative së transplantit të flokëve DHI, procesi i operimit është pa dhimbje dhe i paepur për pacientin. Me procesin e shërimit të shpejtë  DHI është metoda më e preferuar e transplantimit të flokëve.

Lapsat inovative Choi ofrojnë rehati dhe kënaqësi për pacientët.