Istanbul, Izmır
Antalya, Cyprus

Telefoni
+90 532 324 81 04

24/7
Free Support

Botoksdhe Mbushja

Botoksdhe Mbushja

Çfarë është Botoksi?

Materiali Botoksit është nxjerrë nga një baktere që e kemi dëgjuar aq shpesh, të njohur si Klostridium botulinum dhe përdoret për materialin mbushës kozmetik për parandalimin e rrudhave pa ndërhyrje kirurgjikale.

Në cilat zona mund të përdoret?

Ajo mund të përdoret përeth ballit, në rrudhat e syve, në zonën mes dy vetullave dhe gjithashtu në zonën e gushës. Në vitet e fundit ka filluar të zbatohet në zonën e sqetullës jo vetëm për mbushjen e linjave, por edhe për të parandaluar djersitjet.

Si funksionon Botoksi?

Botoksi ka një efekt pozitiv në lëkurën tuaj pasi bën që muskujt të kontraktohen vertikalisht me kalimin e viteve dhe që linjat e shfaqura si rezultat i rrudhave të mbushen dhe më pas të zhduken. Pasi hapësira midis linjave mbushet, ajo parandalon rrudhjen e zonës së poshtme të syrit kur qeshim, por parandalon gjithashtu edhe shfaqjen e vijave kur ngryseni.

Si bëhet aplikimi i Botoksit?

Aplikimi i Botoksit është bërë kryesisht duke injektuar një dozë shumë të vogël të materialit të botoksit në zonën e synuar.

Sa mund të zgjasë i tërë proçesi i  aplikimit të Botoksit?

Periudha e aplikimit mund të ndryshojë në varësi të numrit të zonave që do të aplikohen dhe numrit të rrudhave që duken.

Është e dhimbshme?

Gjatë aplikimit përdoren kremra anestetike ose bëhet anestezi lokale për të zvogëluar dhimbjen. Megjithatë, është normale të ndjeni një dhimbje të lehtë. Përveç kësaj nuk është konstatuar asnjë dhimbje ose ënjtje pas aplikimit të Botoksit.

Kur mund tëshihni rezultatin përfundimtar?

Efektet e aplikimit të botoksit fillojnë të shfaqen në fund të ditës së tretë dhe mund të vëreni rezultatin përfundimtar në fund të javës.

Sa kohë zgjat?

Efekti i aplikimit tëBotoksit zgjat deri në 6 muaj.

Çfarë është mbushja?

Mbushja është një metodë estetike jo kirurgjikale e përdorur për të hequr rrudhat ashtu si Botoksi. Dallimi mes Botoksit dhe Mbushjes është se Mbushja përmban acid hialuronik. Nuk është e thënë të prisni shfaqjen e rrudhave për të kryer botoks.

Cilat zona mund të injektohen nga Botoksi?

Mbushja e fytyrës mund të kryhet në zona të tilla si pjesa e poshme e syrit, ball, faqe dhe buzë, ashtu si me Botoks. Gjithashtu mund të përdoret për të mbushur boshllëqet si shenjat e formuara më parë nga plagët dhe puçrrat. Materiali i mbushjes, kur zbatohet në të gjithë zonën e gojës në doza të vogla në vend të silikonit, garanton një pamje më natyrale kur mbush buzët.

Si të kryej mbushjen?

Aplikimi i mbushjes është një proçedurë që kryhet duke injektuar substancën në lëkurë nga një gjilpërë me majë të hollë që përmban substancën aktive.

Sa mund të zgjasë aplikimi mbushjes?

Le të themi se zgjat rreth 30 minuta në përgjithësi, në varësitë zonave që synohen.

Pas proçedurës

Lëvizjet e vonuara duhet të shmangen pas aplikimit të mbushjes. Gjatë ditëve të para, pacientët duhet të shtrihen me shpinë. Duhet të shmanget çdo lëvizje që mund të shkaktojë presion në sipërfaqe. Pacientët duhet të bëjnë dush me ujë të vakët në vend të ujit të ngrohtë dhe duhet të fshijnë fytyrën me fërkime të buta. Pas aplikimit mund të shfaqen skuqje dhe plagë. Është e dobishme të keni parapërgatitur kube me akull për t’i parandaluar këto.

Kur mund të shihni rezultatet përfundimtare?

Mund të shihni rezultatin e aplikimit të mbushjes nga një javë deri në 10 ditë.

Sa kohë zgjat?

Efekti i aplikimit të mbushjes zgjat nga 6 muaj deri në 2 vjet.