Rënia e flokëve është ajo për të cilën ankohen shumica e njerëzve. Kjo është arsyeja pse, në ditët e sotme, miliona burra dhe gra po kryejnë operacione të transplantimit të flokëve. Për më tepër, miliona po presin radhën e tyre për të fituar flokët e tyre. Sot, ka klinika speciale që ofrojnë shërbimin e transplantit të flokëve në të gjithë botën.

Por, pavarësisht nga transplantimi i flokëve, pavarësisht nëse kanë pasur metoda të njohura në të gjithë botën, siç është transplantimi i flokëve FUE ose transplantimi i flokëve DHI, operacioni mund të mos jetë i suksesshëm. Janë mijëra njerëz që kanë pasur një operacion të pasuksesshëm. Sidoqoftë, kryesisht pacientët mund ta shmangin atë duke marrë disa paralajmërime në radhë të parë. Rrallëherë, ata nuk kanë mundësi të rimarrin flokët ashtu si dëshirojnë.

Pra, pse transplantimi i flokëve nuk funksionon?

5 arsyet e transplantimeve të pasuksesshme të flokëve

Cdo pacient mund të ketë një transplantim të pasuksesshëm të flokëve. Mund të varet ose nga pacienti ose klinika, ose të dy. Këtu janë arsyet më të zakonshme pse transplantimet e flokëve dështojnë.

1- Pacienti mund të mos jetë i përshtatshëm për operacionin

Të mos qenit pacient i përshtatshëm për transplantim të flokëve është mjaft e zakonshme në mesin e atyre që kanë pasur një operacion të pasuksesshëm të transplantimit të flokëve. Arsyet për të ndryshojnë nga personi. Rrënjët e flokëve të pacientit mund të mos jenë mjaft të forta për të qëndruar pas operacionit. Nëse rrënjët e flokëve janë të forta, atëherë ato mund të qëndrojnë më gjatë.

Gjatë vizitës tuaj të parë në klinikën tuaj, mjeku juaj duhet të kontrollojë tërë kokën tuaj, nga lëkura e kokës deri tek rrënjët e flokëve, dhe t’ju tregojë vlerësimet e tij / saj nëse jeni i përshtatshëm për operacionin apo jo.

2- Mjeku mund të jetë i papërvojë

Një transplant i suksesshëm i flokëve kërkon njohuri dhe përvojë të mjaftueshme me të gjitha mënyrat. Jo vetëm mjekët por edhe lëndët e tjera të klinikës duhet të kenë njohuri dhe përvojë për të kryer këtë operacion. Ju duhet të kontrolloni përvojën e klinikës përpara operacionit. Përndryshe, ju mund të përballeni me disa rezultate të pakënaqshme.

3- Cilësia e klinikës

Duhet të keni parasysh që të keni shumë banderola nuk tregojnë se klinika mund të përmbushë kërkesën tuaj. Para se të bëni një operacion, mund të gjeni pacientë të mëparshëm nga atje dhe të kërkoni mendimin e tyre për klinikën në përgjithësi. Nëse merrni informacion të kënaqshëm, mund të bëni një rezervim për operacionin tuaj.

4- Kujdesi i gabuar për flokët para dhe pas operacionit

Në mënyrë që rrënjët e flokëve të transplantuar të vazhdojnë, ju duhet të jeni të përpiktë me higjenën tuaj. Në këtë kuptim, kujdesi i flokëve është thelbësor për të marrë flokët tuaj si duhet. Ai përfshin 3 procese të ndryshme, të cilat janë proceset e para-operimit, funksionimit dhe pas operacionit. Ju duhet të ndiqni me saktësi udhëzimet e dhëna nga mjeku juaj, si para dhe pas operacionit.

Këto trajtime mund të nënkuptohen çdo ditë ose javë, në lidhje me udhëzimet e mjekut tuaj. Nëse nuk i ndiqni ato siç duhet siç ju është thënë, rezultati do të jetë pothuajse i pasuksesshëm.

5- Të kesh pritshmëri të pakëndshme

Ndonjëherë, edhe pse operacioni është i suksesshëm, pacienti mund të jetë i pakënaqur. Sepse ne e dimë që çdo pacient dëshiron të rimarrë flokët sa më shpejt të jetë e mundur. Eshtë plotësisht normale. Sidoqoftë, këtij procesi duhet kohë për të bërë. Rrallë, të kesh një rezultat të plotë kërkon më shumë se një vit. Kryesisht, me një kujdes të duhur dhe të rregullt të flokëve, ju mund t’i merrni flokët tuaj në mënyrë të shëndetshme brenda disa muajve.

Përfundim

Siç mund ta kuptoni, ka arsye të ndryshme për transplantim të pasuksesshëm të flokëve. Ju mund t’i shmangni ato vetëm me disa masa paraprake. Ne ju sugjerojmë të konsultoheni me klinikën tonë përpara çdo operacioni. Në këtë rast, ju mund të parandaloni ndonjë problem të mëtejshëm dhe ta keni problemin tuaj me mendjen në paqe.