Alopecia androgjenetike mashkullore është një lloj i humbjes së flokëve që prek shumë njerëz. Fillon në pjesën e sipërme dhe të përparme të kokës. Nëse nuk merrni ndonjë hap për këtë çështje, flokët tuaj në këto zona do të bien përfundimisht. Skalpi juaj do të jetë plotësisht i dukshëm. Vetëm flokët në anët e kokës tuaj do të mbeten. Sepse ato gjëndra flokësh janë elastike ndaj alopecisë androgjenetike mashkullore.

Nëse keni këtë gjendje gjenetike në familjen tuaj, do t’ju duhet të bëni një transplant flokësh për të zgjidhur këtë çështje. Por nëse shkaktohet nga faktorë hormonalë ose mjedisorë, atëherë mund ta rregulloni këtë me disa maska për flokë dhe produkte për kujdesin e flokëve.

Kur fillon të shfaqet Alopecia Androgjenetike Mashkullore?

Kjo gjë varet nga personi por shumicën e kohës, fillon kur je në të njëzetat. Shumë njerëz nuk e marrin seriozisht humbjen e flokëve në këto moshë. Kjo bën që humbja e flokëve të përparojë në faza.

Si të ngadalësoni apo edhe të parandaloni Alopecinë Androgjenetike Mashkullore?

Alopecia Androgjenetike Mashkullore është një gjendje gjenetike. Por mund të ngadalësohet apo edhe të parandalohet me disa ndryshime në stilin e jetës tuaj.

Ushqimi i shëndetshëm është shumë i rëndësishëm në këtë rast. Të gjithë e dinë që të hahet shëndetshëm është e mirë për ju. Por shumica e njerëzve nuk janë të vetëdijshëm për efektet e tij në flokë. Ushqimet e shpejta dhe ushqimet tepër vajore bëjnë që flokët tuaj të bien. Ushqimi i pasur me Omega 3 është shumë i dobishëm për flokët tuaj. Ajo ushqen flokët tuaj, si dhe kokës. Arrat, soja dhe shumica e peshqve janë të mbushur me Omega 3.

Pirja e duhanit gjithashtu ndikon negativisht në flokët tuaj. Ka shumë dëme të pirjes së duhanit dhe shkaktimi i rënies së flokëve është një prej tyre. Përshpejton humbjen e flokëve tuaj.

Produkte të tilla si xhel për flokët dhe spërkatjet e flokëve janë shumë të dëmshme për flokët tuaj. Ju mund të dëshironi të stiloni flokët tuaj për t’u ndier më të sigurt. Por aplikimi i produkteve të tilla në flokët tuaj do ta dëmtojë atë në masë të madhe dhe madje mund të çojë në humbje të flokëve.

Përdorimi i shamponave të sakta dhe me cilësi të lartë është thelbësore. Nëse mendoni se shampoja juaj nuk është mjaft e efektshme, shkoni dhe këshillohuni me dermatologun tuaj. Dermatologu juaj do të rekomandojë produktet e sakta të përshtatshme për flokët tuaj.

Flokët tuaj kanë nevojë për disa lëndë ushqyese për të qëndruar të shëndetshëm dhe të fortë. Pra, ushqyerja e flokëve tuaj me këto lëndë ushqyese është shumë e rëndësishme. Ka disa mënyra për ta bërë atë. Dieta juaj sigurisht ndihmon siç thamë edhe më parë. Por nëse doni rezultate të menjëhershme mund të provoni të aplikoni maska për flokët në kokën tuaj. Ekzistojnë gjithashtu trajtime plotësuese siç janë PRP dhe mesoterapia e flokëve.

Mbajtja e flokëve tuaj të pastër është gjithashtu e rëndësishme. Ekspertët sugjerojnë që duhet t’i lani flokët çdo ditë. Një pikë tjetër e rëndësishme është tharja e flokëve pasi t’i keni larë. Lënia e flokëve tuaj të lagur është shumë e dëmshme për të dhe gjithashtu shkakton zbokth.

Të gjitha këto ndryshime në stilin e jetës do t’ju ndihmojnë të mbani flokët. Por pa qenë e sigurt për shkakun kryesor të humbjes së flokëve tuaj, do të jetë mjaft e vështirë ta parandaloni atë. Prandaj, aplikimi i të gjitha këtyre metodave nuk garanton që humbja e flokëve tuaj do të marrë fund. Konsultohuni me dermatologun tuaj për të mësuar dhe zbatuar planin tuaj të personalizuar të veprimit.