Transplantimi i flokëve është trajtimi i vetëm për humbjen gjenetike të flokëve. Shpesh jep rezultate të mrekullueshme që kënaqin pacientët. Sidoqoftë, transplantimi i flokëve ndonjëherë mund të shkojë tmerrësisht keq dhe të japë rezultate për të ardhur keq. Por, cilat janë faktorët që fshihen në këto histori të tmerrshme të transplantit që dëgjojmë?

Epo, shpesh është pasojë e mos bërjes së hulumtimeve të duhura ose kuptohet, duke shkuar pas çmimeve më të lira. Kjo shpesh i çon pacientët në klinika pa përvojë të transplantimit të flokëve.

Duhet t’ju kujtojmë se kryerja e një transplanti të flokëve në klinika të tilla do të rezultojë me probleme. Këto probleme mund të jenë si më poshtë:

  • Duke pasur linjën tuaj të flokëve shumë larg prapa ose tepër lart
  • Të kesh një vijë floku të panatyrshme (sikur të vizatohet me një vizore)
  • Rrallimi në zonën e donatorëve si rezultat i korrjeve të tepërt
  • Duke pasur mbjellje të pabarabartë ose vendosjen e gjëndrave të flokëve
  • Kanë plagë të përhershme dhe të dukshme në lëkurën e kokës

Si të shmangni transplantimin e keq të flokëve?

Ne ofrojmë disa këshilla që mund t’ju udhëzojnë të gjeni klinikat më të mira dhe të merrni rezultate më të mira për kohën dhe paratë që po jepni:

  • Së pari, bëni gjithmonë hulumtimin tuaj para se të bëni prenotim për një operacion.
  • Kontaktoni me sa më shumë ekspertë në lidhje me transplantimin e flokëve.
  • Gjithmonë kërkoni referenca dhe punët e kaluara të mjekëve me të cilët këshilloheni.
  • Disa klinika ju ofrojnë një Garanci. Mos e blini kurrë atë.
  • Kërkoni të shihni certifikatën e mjekut. Eshtë e drejta juaj.

Si mund të rregullohet transplanti i keq i flokëve?

Por nëse po e shihni këtë artikull shumë vonë dhe tashmë keni pasur një operacion i cili përfundoi shumë keq, mos u shqetësoni, ekziston një mënyrë që mund të rregullojë transplantimin tuaj të keq të flokëve dhe kjo është metoda FUE. Por para se të rritni shpresat tuaja, duhet t’ju informojmë se gjendja e zonës së dhuruesit në lëkurën e kokës dhe shkalla e rënies së flokëve luajnë një rol shumë të rëndësishëm në rregullimin e rasteve të këqija të transplantimit të flokëve. Ju mund të duhet të rezervoni për disa seanca në mënyrë që flokët tuaj të rregullohen.

Me kusht që zona e donatorit tuaj të jetë e disponueshme dhe e përshtatshme, metoda FUE mund t’ju ndihmojë të merrni rregullimin e flokëve tuaj. Boshllëqet rreth kokës tuaj mund të mbushen dhe gjëndrat e mbjella gabimisht mund të hiqen duke përdorur metodën FUE pasi që u mundëson kirurgëve të korrin dhe mbjellin gjëndrat e flokëve një nga një. Metoda FUE lejon kirurgët të kryejnë korrigjime të vogla të sakta të cilat kur përfundojnë u sigurojnë pacientëve rezultatin që ata fillimisht donin. Cdo plagë që mund të ketë ndodhur gjatë ose si rezultat i një transplantimi të keq të flokëve mund të mbulohet, çdo gjëndër që mund të ishte mbjellë në kënde të gabuara mund të korrret dhe mbillen përsëri saktë duke përdorur metodën FUE.

Pra, metoda FUE mund të jetë një ilaç i përhershëm për transplantimin tuaj të keq të flokëve. Eshtë një proces shumë i vështirë dhe delikat, por flokët tuaj mund të rikuperohen. Ju gjithmonë mund të konsultoheni me një kirurg të aftë dhe me përvojë për t’u informuar mbi situatën tuaj dhe për të rregulluar flokët tuaj.