Problemi i humbjes së flokëve është mjaft i zakonshëm. Një numër i vlerësuar prej 80 milion njerëz vuajnë nga humbja e flokëve vetëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ka shumë mënyra për të parandaluar ose zvogëluar problemin e humbjes së flokëve. Nëse jeni duke kërkuar një zgjidhje të përhershme për problemin tuaj të humbjes së flokëve ose problemet e balancës; një operacion i transplantimit të flokëve do t’ju ndihmojë të rritni flokët përsëri në një mënyrë natyrale. Shkalla e suksesit të operacionit është shumë e lartë.

Disa njerëz mund të bëjnë pyetjen e “A do të bien flokët e transplantuar“? Dhe përgjigja është jo. Flokët e transplantuar nuk bien përsëri sepse zona e dhuruesit për këtë operacion është pjesa e pasme e kokës e cila ka gjëndrat më të forta të flokëve në trup dhe është shumë më e fortë se flokët që keni në pjesën e sipërme ose zonat ballore të kokës.

Pse është një transplant flokësh i përhershëm?

Nëse një operacion i transplantimit të flokëve është kryer me sukses, ekzistojnë disa gjëra të tjera që duhet të bëni derisa flokët e transplantuar të fillojnë të rriten normalisht përsëri. Ky proces do të zgjasë vetëm disa muaj. Gjërat që duhet të bëni në këtë proces janë ndjekja e udhëzimeve të mjekut tuaj ndërsa kujdeseni për flokët ose kokën tuaj, të prisni flokët tuaj ashtu si thotë mjeku juaj dhe duke mos detyruar rrënien e koreve.

Kur ndiqni me kujdes udhëzimet e thjeshta si këto pas një operacioni me cilësi të mirë për transplantin e flokëve, shanset që ju të humbni flokët e transplantuar janë shumë pak. Zona e dhuruesit e zgjedhur për procesin e transplantimit është pjesa e pasme e qafës. Folikulat e flokëve në atë zonë janë jashtëzakonisht të qëndrueshme dhe është pothuajse e pamundur që ato të bien.

Edhe kur pjesa e prapme e qafës nuk është në dispozicion për t’u përdorur si zona e dhuruesit për ndonjë arsye flokët nga pjesët e tjera të trupit përdoren për implantim, përsëi keni një rrezik shumë të vogël për të humbur flokët e transplantuar. Ndërsa gjëndrat e flokëve të nxjerra nga pjesët e tjera të trupit do të kenë më shumë ushqim në lëkurën e kokës dhe ato do të jenë sa më të qëndrueshme.

Cilat janë shanset për të marrë rezultate të përhershme nga një operacion i transplantimit të flokëve?

Marrja e rezultateve të përhershme dhe kryerja e një operacioni të qëndrueshëm për transplantin e flokëve nuk është diçka e vështirë për t’u marrë nëse jeni duke punuar me një klinikë profesionale dhe duke ndjekur udhëzimet e mjekut, nëse flokët për transplantim janë nxjerrë nga pjesa e prapme e qafës, atëherë ekziston vetëm një rrezik 1% për ju që t’i humbni ato flokët përsëri dhe rreziku prej 1% është të kesh sëmundje serioze siç është kanceri.

Nëse operacioni i transplantuar i flokëve ka përfunduar me sukses dhe ju keni ndjekur udhëzimet e mjekut tuaj atëherë ekziston një shans prej 99% që flokët e transplantuar të jenë të përhershëm. Kjo për shkak të kodimit gjenetik të flokëve në pjesën e prapme të qafës e cila pothuajse kurrë nuk bie.